Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Dirbtinis intelektas (AI) yra didelė rizika žmonijai“: mokslininkas apgailestavo, kad sukūrė neuroninius tinklus

Mindaugas Bružas

Žymus mokslininkas ir dirbtinio intelekto srities pradininkas Geoffrey Hintonas neseniai pareiškė, kad neuroninių tinklų vystymas kelia didesnę riziką žmonijai nei, pavyzdžiui, , praneša nypost.com.

„AI krikštatėvis“, 75 metų profesorius Geoffrey Hintonas, neseniai paliko „“, kur padėjo kurti dirbtinį intelektą ir mašininio mokymosi technologijas. Po to, kai mokslininkas paliko darbą, jis davė interviu, kuriame paaiškino savo poziciją, taip pat BigTech įmonių vaidmenį propaguojant neuroninius tinklus.

„Aš nenorėčiau nuvertinti klimato kaitos problemos. Tai taip pat yra didžiulė rizika”, – sakė Hintonas interviu Reuters. „Tačiau manau, kad AI problema gali pasirodyti daug rimtesnė.”

Klimato kaitą galime paveikti, bet dirbtinio intelekto – ne

Hintonas mano, kad išspręsti klimato problemą yra šiek tiek lengviau nei ta, kurią gali sukelti neuroniniai tinklai.

„Klimato kaitos kontekste labai lengva rekomenduoti, ką turėtumėte daryti: tiesiog nustokite deginti anglį. Jei tai padarysite, galų gale viskas bus gerai. Tačiau kalbant apie AI, visai neaišku, ką turėtumėte daryti.“, – pabrėžė ekspertas.

Hintonas prisijungė prie grupės mokslininkų, verslininkų ir kitų lyderių, įskaitant Eloną Muską, kurie skambina pavojaus varpais dėl nekontroliuojamo dirbtinio intelekto augimo. Kritikai teigia, kad „nereguliuojamas“ AI gali prisidėti prie dezinformacijos plitimo, sukelti didelių nuostolių darbo rinkoje ir suteikti nusikaltėliams naujų įrankių kovai su elektroniniais nusikaltimais.

Profesorius Geoffrey Hintonas neseniai prisipažino, kad apgailestauja dėl savo darbo kuriant neuroninius tinklus, kurie, jo manymu, kelia pavojų žmonijai, praneša žiniasklaida. Jis išreiškė nuogąstavimus, kad pažangus AI gali išvengti žmogaus kontrolės, jei jis sukurs galimybę sukurti ir paleisti savo kompiuterio kodą. Jis taip pat sakė, kad dirbtinio intelekto valdomos ginklų sistemos yra „gąsdinančios“.

tai, kad mokslininkas nepritaria Musko ir daugiau nei 1000 kitų ekspertų raginimui įvesti šešių mėnesių pauzę kuriant pažangų dirbtinį intelektą procesams reguliuoti. Pačią tokios pauzės koncepciją Hintonas pavadino „visiškai nerealia“.

„Esu tų, kurie mano, kad kelia egzistencinę riziką ir manau, kad šiuo metu turime sunkiai dirbti ir skirti daug išteklių, kad išsiaiškintume, galėtume tobulinti technologiją“, – sakė Hintonas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą