Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dniepro upe plaukioja gyvūnų kūnai: teroristinio išpuolio Chersono srityje pasekmės

Mindaugas Bružas

Nuo Kachovkos hidroelektrinės Chersono srityje sprogimo nukentėjo ne tik . Nuskendo daug gyvūnų – jų kūnai plūduriuoja Dniepro upėje. Chersono srities tarybos deputatas Serhijus Chlanas papasakojo, kas šiuo metu vyksta. Pasak jo, daugybė nuotraukų, kuriose užfiksuoti nuo potvynio gelbėjami šunys ir , daugiausia yra iš Chersono. Kitose gyvenvietėse to niekas nedaro.

„Nuo pirmos potvynio dienos pastebėjome, kad žmonės riša naminius gyvūnus. Jie atidarinėjo tvartus ir sandėlius – tai buvo tiesiog gyvūnų mirtis”, – sakė Chlanas.

Savanoriai daro, ką gali

Internete gausu išgelbėtų gyvūnų nuotraukų – kai kurie jų nuimti nuo tvoros, kai kurie sugauti tiesiai iš vandens. Tačiau tai padaryti įmanoma tik Chersone, mažesniuose miestuose naminiai gyvūnai žūsta masiškai.

„Kairiajame krante situacija nevaldoma, viskas užlieta. Daugybė gyvulių vis dar yra po vandeniu, jie plaukia Dniepru”, – sakė Chlanas.

Rusams sugriovus Kachovkos hidroelektrinę, internete pradėta dalytis užtvindymo nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Žinoma, visas pasaulis turėtų matyti okupantų vykdomą ekocidą. Tačiau prieš skelbiant nuotraukas verta patikrinti, ar jos iš tiesų darytos užtvindytose teritorijose. Nepatikimas nuotraukas Rusijos propaganda gali panaudoti kaltindama Ukrainą.

Plaukiantys šunys po potvynio

Kachovkos hidroelektrinės sprogimas: kaip nukentėjo gyvūnai

Primename, kad birželio 6 d. naktį Rusijos okupantai susprogdino Kachovkos hidroelektrinę, sukeldami ekologinę katastrofą. Tikruosius padarinius pamatysime nuslūgus vandeniui.

Nukentėjo ne tik žmonės, bet ir gyvūnai. Visų pirma buvo užlietas Naujojoje Kachovkoje esantis Pasakų miško zoologijos . Išsigelbėti pavyko tik gulbėms ir antims. Be to masiškai žuvo .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą