Daugelis žmonių geria arbatą su cukrumi, taip pat buteliuose išpilstytą arbatą su saldikliais. Tačiau tokie priedai kaip cukrus ar saldikliai nėra tradiciniai arbatos istorijoje. Viskas prasidėjo nuo unikalaus skonio lapelių auginimo. Laikui bėgant arbata virto populiariu gėrimu, gerinančiu savijautą ir turinčiu savitą skonį.
Štai penkios priežastys, kodėl turėtumėte pabandyti gerti arbatą be cukraus
Arbata yra natūralus skanėstas, kuris nekenkia sveikatai
Dauguma arbatos rūšių pasižymi antioksidacinėmis organizmo savybėmis, tačiau tokie priedai, kaip cukrus ar saldikliai, gali sunaikinti šią natūralią naudą. Cukrus prideda tuščių kalorijų, o saldiklis gali sumažinti arbatos naudą sveikatai. Išbandykite aukštos kokybės arbatą be pridėtinio cukraus ir būsite nustebinti jos skonio.
Arbata be cukraus padeda išvengti energijos sumažėjimo
Cukrus gali lemti greitą energijos pakilimą, o po to staigų kritimą. Vietoj to arbatoje esantis kofeino ir L-teanino derinys užtikrina pastovų energijos lygį visą dieną. L-teaninas taip pat skatina atsipalaidavimą ir gerina miegą.
Sutaupykite pinigų arbatai
Pilnų lapelių arbatą galima užplikyti kelis kartus neprarandant jos skonio ir naudingų sveikatai savybių. Taip galite sutaupyti pinigų pirkdami brangias supakuotas arbatas.
Geresnė sveikata
Cukrus gali pakenkti dantų sveikatai ir lemti svorio augimą. Cukraus vengimas gali padėti palaikyti sveiką gyvenimo būdą ir sumažinti tokių problemų, kaip II tipo diabetas, širdies ligos ir nutukimas, riziką.
Arbata be cukraus išlaiko natūralų skonį
Geros kokybės arbata turi savo unikalų skonį ir jai nereikia jokio pridėtinio cukraus. Jei norite pakeisti arbatos skonį, pabandykite įdėti medaus arba klevų sirupo, kurie yra natūralios alternatyvos ir yra sveikesni.