Ekspertai papasakojo, kuo skiriasi šios dvi druskos rūšys ir kurią iš jų geriau naudoti gaminant maistą. Neįmanoma įsivaizduoti nė vienos virtuvės be druskos. Yra kelios šio produkto rūšys, tačiau labiausiai paplitusios dvi. Kas geriau – jūros druska su jodu ar paprastoji druska?
Daugeliui žmonių rūpi klausimas, ar galima naudoti jūros druską vietoj paprastos. Virėjai pateikia teigiamą atsakymą. Jūros druskos skonis niekuo nesiskiria nuo įprastos druskos.
Kuo jūros druska sveikesnė?
Tai, kad jūros druska yra natūrali, nereiškia, kad ji geresnė už valgomąją druską. Ekspertai paaiškino, kad abi druskos rūšys yra beveik vienodos, o pagrindinis jų komponentas yra natris. Todėl neįmanoma pasakyti, kuri druska sveikesnė už jūros ar valgomąją, šiuo atžvilgiu ekspertai primygtinai rekomenduoja tiesiog nepiktnaudžiauti ja.
Joduota druska: kiek jodo joje yre?
Atlikus jūros druskos tyrimą nustatyta, kad joje yra apie 0,7 mg/kg jodo, o joduotoje druskoje ši dalis siekia 25-55 mg/kg.
Kuo skiriasi jūros druska nuo akmens druskos?
Pirmasis skirtumas yra gavybos šaltinis. Jūros druska atsiranda išgarinus jūros vandenį, o paprastoji druska išgaunama specialiose kasyklose. Taip pat šios dvi rūšys skiriasi savo išvaizda.
Tačiau verta prisiminti, kad tiek jūros, tiek akmens druskas sudaro natrio chloridas. Tik jūros druska turi sieros rūgšties, magnio, kalcio ir kalio priemaišų.