Džiovinti vaisiai yra ne tik skanūs, bet ir turi daug maistinių medžiagų, padedančių palaikyti sveikatą. Tačiau kai kurie džiovinti vaisiai yra ypač verti dėmesio, teigiant, kad jie ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir stuburą.
Svarbu paminėti, kad visuose džiovintuose vaisiuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, įskaitant varį ir kalį, kurie padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Kai kurie tyrimai rodo, kad džiovinti vaisiai dėl savo maistinės vertės gali būti saugus įprastų vaisių pakaitalas žiemą.
Be to, džiovintuose vaisiuose yra antioksidantų, kurie apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų ir palaiko odos jaunystę bei elastingumą.
Tačiau yra tam tikrų džiovintų vaisių, kurie yra naudingesni mūsų organizmui nei kiti. Visų pirma ekspertai teigia, kad jei 1,5 mėnesio prieš miegą valgysite tris konkrečius džiovintus vaisius, galite gerokai pagerinti kraujotaką ir normalizuoti kraujagyslių sienelių pralaidumą.
Šiuose vaisiuose yra medžiagų, padedančių atkurti stuburo audinius ir tarpslankstelinius diskus, gerinančių savijautą, didinančių energiją ir stiprinančių imuninę sistemą. Taigi apie ką kalbame?
Taigi, prieš miegą specialistai pataria suvalgyti 5 džiovintus abrikosus, 1 figą ir 1 slyvą. Toks džiovintų vaisių kiekis padės jums per pusantro mėnesio gerokai pagerinti sveikatą.
Štai kodėl:
- Džiovinti abrikosai – moksliškai įrodyta, kad šie džiovinti vaisiai palankiai veikia širdies raumenį, nes juose yra daug kalio. Džiovinti abrikosai taip pat yra puiki profilaktinė priemonė nuo vėžio, nes juose yra geležies, fosforo, karotino, kalcio ir vitamino B5.
- Figos – tai profilaktinė priemonė nuo vėžio, padeda normalizuoti skydliaukės veiklą. Figos taip pat padeda pašalinti parazitus iš žarnyno. Vartojamos kaip liaudiška priemonė nuo bronchito.
- Džiovintos slyvos – pirmiausia jos teigiamai veikia virškinimo traktą, be to, šie džiovinti vaisiai naudingi tiems, kurie dažnai turi aukštą kraujospūdį ir širdies problemų. Džiovintos slyvos padeda gerinti inkstų ir kepenų sveikatą, jos gali padėti sergant reumatu ir ateroskleroze.
Verta paminėti, kad nepaisant daugybės sveikatai naudingų savybių, džiovinti vaisiai gali turėti ir žalingų aspektų. Jie turi daug kalorijų ir dažnai juose būna daug cukraus, todėl jų geriau vengti žmonėms, sergantiems diabetu ar turintiems antsvorio.