Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ekspertai nurodė, koks padangų slėgis padės išvengti avarijos žiemą

Adomas Račkauskas

Kiekvienos savininko vadove yra nurodytas gamintojo rekomenduojamas slėgis padangose. Be to, ši užrašyta ir vairuotojo durelių angoje ant rėmo. Padangų pripūtimas iki reikiamo lygio atrodo paprasta užduotis, tačiau žiemos sąlygomis dėl šalčio poveikio į šį procesą reikia žiūrėti atsargiau.

Visi iš mokyklos fizikos pamokų prisimena, kad atvėsus dujoms jų tūris sumažėja. Tarkime automobilių servise padangas pripūtė iki rekomenduojamos 2,2 arba 2,4 atmosferos šiltoje patalpoje. Tačiau kai važiuojate lauke, šaltis ima sparčiai vėsinti padangose esantį orą maždaug 0,1 atmosferos kas 7 laipsnius.

Taigi pradinė 2,2 arba 2,4 atmosferos ė gali greitai sumažėti iki realios 1,8 arba 2 atmosferų vertės. Jei šio pokyčio nepastebėsite, kelyje važiuosite su nepakankamai pripūstomis padangomis, o tai gali sukelti problemų.

Tikrinti padangų slėgį

Ekspertai pastebėjo, kad jei yra nepakankamai pripūstos, blogiau valdomas ir kitaip stabdo, o tai gali sukelti avariją. Be to, dėl nepakankamai pripūstų padangų automobilis juda su didesniu pasipriešinimu, todėl sunaudoja daugiau degalų. Dėl mažo slėgio padangos taip pat netolygiai dėvisi. Todėl visada svarbu palaikyti gamintojo rekomenduojamą padangų slėgį.

Norint išvengti šių problemų, svarbu reguliariai tikrinti padangų slėgį. Po to, kai automobilis kelias valandas stovėjo lauke, galite pripūsti padangas, atsižvelgdami į temperatūros pokyčius. Taip galėsite palyginti faktinį slėgį su gamintojo rekomenduojamu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą