Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ekspertai paaiškina, kodėl žiemą nereikėtų džiovinti drabužių ant radiatoriaus

Mindaugas Bružas

Daugelis yra susidūrę su pelėsiu savo namuose. Pasirodo daug žmonių netyčia dar labiau pablogina situaciją netinkamai džiovindami drabužius patalpoje. Visų pirma kalbame apie drabužių džiovinimą ant radiatoriaus.

Vienas iš pagrindinių būdų išvengti pelėsio ir kovoti su drėgme – tinkamai džiovinti skalbinius. Ekspertai teigia, kad drabužių ant radiatorių ne tik blokuoja šilumą, bet ir neleidžia cirkuliuoti orui.

Be to, džiovinant drabužius į namus patenka daug vandens garų, todėl gali susidaryti kondensatas.

Kai tik įmanoma, džiovinkite drabužius lauke. Jei drabužius tenka džiovinti patalpoje, naudokite džiovyklą. Džiovindami drabužius patalpoje, atidarykite langą arba duris, kad padidintumėte ventiliaciją. Dar geriau būtų naudoti elektrinę džiovyklę ar specialų drėgmės surinkėją.

Atminkite, kad pakabinus drabužius virš radiatorių, gali atsirasti , o jis tikrai padarys įvairios žalos, įskaitant dėmes ant dažų ar tapetų. Be to pelėsis sukelia stiprią alergiją.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą