Ekspertas paaiškino, kaip kelionės į užmiestį pailgina automobilio variklio tarnavimo laiką

Automobilių savininkams patariama retkarčiais palikti miestą ir išvažiuoti į greitkelius. Pažymėtina, kad tai turi praktinę reikšmę, kurios daugelis vairuotojų nesupranta. Tačiau automobilių mechanikas paaiškino, kodėl išvykos į užmiestį palankiai veikia bet kurio šiuolaikinio automobilio variklio būklę.

Iš pradžių norėtųsi pakalbėti apie tai, kad miesto sąlygomis vairuotojams tenka judėti spūstyse, stovėti prie šviesoforų, neretai tiesiog stovint sudeginti didelį kiekį degalų. tai neigiamai veikia ne tik transmisijos būklę, bet ir kitus elementus, įskaitant akumuliatorių, kuris paprasčiausiai nespėja įkrauti iki galo.

Jei kalbėtume apie važiavimą laisvu užmiesčio keliu, akumuliatoriaus įkrovą nesunkiai papildysite per porą aktyvaus važiavimo valandų. Be to, reikėtų pažymėti, kad tokiomis sąlygomis pradeda veikti didesnėmis apsūkomis (važiuojant greitkeliu variklis paprastai išlaiko 2 500-4 000 sūkių per minutę). Ilgalaikis veikimas tokiu greičiu leidžia įrenginiui savaime išsivalyti nuo susikaupusių anglies nuosėdų.

Be to, važiuojant greitkeliu normalizuojasi transmisijos veikimas, jei kalbame apie automatinę pavarų dėžę. Jai nereikia nuolat perjunginėti greičių. Vienintelis dalykas, į kurį reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį, – iš anksto į automobilį įpilti aukštos kokybės degalų.

Taip pat verta paminėti, kad išvažiavus į greitkelį pradeda elgtis šiek tiek kitaip. Daugelis vairuotojų pastebi, kad už miesto ribų automobilis tarsi nustoja „dusti”, atsiranda adekvati dinamika, o įprasti trūkčiojimai perjungiant pavaras išnyksta. Visa tai lemia švaresnis .

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos