Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ekspertas paneigia 4 populiarius mitus apie elektromobilius

Adomas Račkauskas

Šiuo straipsniu siekiama išsklaidyti kai kuriuos labiausiai paplitusius mitus ir susidaryti aiškesnį vaizdą apie dabartinę elektromobilių technologijų būklę ir jų pritaikomumą gyvenime.

Elektromobilių nuotolis yra trumpas

Mintis, kad elektromobilių veikimo nuotolis yra ribotas, tampa vis labiau pasenusi. Šiuolaikinės elektrinės transporto priemonės vienu įkrovimu gali nuvažiuoti iki 1 000 km, o pagrindinių modelių nuvažiuojamas atstumas siekia 300-400 km. Tačiau esant atšiaurioms oro sąlygoms, pavyzdžiui, dideliam šalčiui, nuotolis gali sumažėti 30-50 %. Tačiau šis sumažėjimas retai būna didelė problema įprastoms kelionėms mieste.

Elektromobilių akumuliatoriai greitai genda

Pirmiesiems elektromobiliams buvo suteikiama 8 metų baterijų garantija arba 100 000 km ridos garantija. Dabar tokios bendrovės ” suteikia 80 proc. talpos garantiją iki 16 metų, o kai kurie Kinijos gamintojai suteikia net viso gyvenimo garantiją. Taigi, pirmajam elektromobilio savininkui paprastai nereikia nerimauti dėl žymaus akumuliatoriaus degradacijos.

Mitai apie elektromobilius

Elektromobiliai yra pavojingesni už transporto priemones su vidaus degimo varikliais ir yra linkę savaime užsidegti

Nors gaisrų gesinimas elektromobiliuose yra iššūkis ugniagesiams gelbėtojams, tokie incidentai yra labai reti ir dažniausiai kyla dėl tokių veiksnių kaip netinkamas įkrovimas, elektros instaliacijos problemos ar pažeidimai po avarijos. Susidūrimo bandymų rodo, kad šiuolaikinės elektrinės transporto priemonės yra tokios pat saugios kaip ir jų benzininiai analogai.

Elektromobiliai yra labai brangūs

Tokiose rinkose kaip Kinija elektromobilių kaina beveik prilygsta vidaus degimo variklių kainai, ypač kai atsižvelgiama į subsidijas ir mokesčių lengvatas. Be to, varomos transporto priemonės leidžia ilgainiui sutaupyti degalų, techninės priežiūros, automobilių stovėjimo aikštelių ir rinkliavų išlaidų, todėl ilgainiui jos tampa ekonomiškai patrauklios.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą