Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Elektromobiliai patogiam keliavimui: 10 geriausių modelių sąrašas

Adomas Račkauskas

Persėdus į elektromobilį daugeliui vairuotojų kyla pagrindinis klausimas – ar ilgoms kelionėms užteks akumuliatoriaus įkrovos? Baimė likti su išsikrovusiu akumuliatoriumi yra tikrai pagrįsta. Laimei, automobilių gamintojai aktyviai dirba siekdami padidinti savo modelių nuvažiuojamą atstumą. Sudarėme geriausių ir 2025 metų modelių elektromobilių, kurie siūlo didžiausią autonomiją, sąrašą.

Pirmoje reitingo vietoje atsidūrė „Lucid Air Grand Touring 2024„, kuris vienu įkrovimu gali nuvažiuoti iki 830 km. Norint pasiekti tokį įspūdingą skaičių, reikia rinktis modelį su 19 colių „Aero Range” ratlankiais. Jei sumontuosite 20 colių ratus, nuvažiuojamas atstumas šiek tiek sumažės – iki 780 km, o tai vis tiek yra geriausias rezultatas tarp daugumos konkurentų. Kitų „Lucid Air” versijų rodikliai taip pat įspūdingi: „Air Sapphire” – 687 km, „Air Touring” – 683 km ir „Air Pure” – 674 km.

Chevrolet Silverado EV 4WT 2024, visiškai elektrinis pikapas, sukurtas ant tos pačios platformos kaip ir GMC Hummer EV, siūlo 724 kilometrų nuvažiuojamą atstumą. Jame įrengtos sulankstomos galinės , padidinančios krovinių skyrių, ir jis gali vilkti iki 4535 kg, todėl yra galingas ir praktiškas pasirinkimas.

Chevrolet Silverado EV 4WT 2024
Chevrolet Silverado EV 4WT 2024

R1T Dual Max 2025, skirtas labiau nuotykiams nei darbui, turi du elektros variklius ir gali važiuoti įvairiomis vietovėmis. Norint maksimalaus autonomiškumo, reikėtų rinktis „Dual Max” versiją su varikliu ant kiekvienos ašies ir didžiausia baterija, užtikrinančia 675 km nuvažiuojamą atstumą.

Visureigis „Rivian R1S Dual Max 2025” taip pat siūlo skirtingus galios ir autonomijos lygius. R1S Dual Max versija turi 665 AG ir iki 660 km nuvažiuojamą atstumą, kuris dėl didesnio svorio ir oro pasipriešinimo yra šiek tiek mažesnis nei R1T.

Šiandieninėje elektromobilių rinkoje „Tesla Model S 2024” ir toliau pirmauja. Šis visais ratais varomas modelis vienu įkrovimu nuvažiuoja 646 km. Į našumą orientuota „Plaid” versija siūlo 577 kilometrų autonominio važiavimo atstumą.

Tesla Model S 2024
Tesla Model S 2024

Ioniq 6 Long Range 2024 daro įspūdį savo autonominiu nuvažiuojamu atstumu, kuris bazinėje SE versijoje su galiniais varomaisiais ratais siekia 580 kilometrų. Tai net daugiau nei prabangesnėse SEL ir „Limited” versijose su visų varančiųjų ratų pavara.

Automobilyje „ EQS 450 Plus 2024” derinama prabanga ir didelė rida, užtikrinant daugiau nei 566 kilometrų autonomiją. Šis elektromobilis idealiai tinka vertinantiems komfortą ir efektyvumą.

Tesla Model 3 Long Range 2024, vienas populiariausių elektromobilių pasaulyje, siūlo 548 kilometrų autonomiją versijoje su visų varančiųjų ratų pavara ir didesniu nuvažiuojamu atstumu. Tai puikus stiliaus, pažangių technologijų ir ridos nuotolio derinys.

Mercedes-Benz EQS SUV 2024 šiek tiek lenkia Tesla Model X, siūlydamas 545 kilometrų autonominę ridą. Šis krosoveris idealiai tinka ieškantiems erdvaus ir patogaus elektromobilio.

Galiausiai „Tesla Model X 2024” su visų varančiųjų ratų pavara siūlo 539 kilometrų nuvažiuoti vienu įkrovimu. Šis elektromobilis išsiskiria unikaliomis galinėmis durimis su „sakalo sparnais”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą