Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Enovix” elektromobilio silicio baterija įkraunama iki 98 % vos per 10 minučių

Mindaugas Bružas

„Enovix” gamintojas pademonstravo veikiantį itin greitai įkraunamo akumuliatoriaus prototipą, sukurtą gavus JAV energetikos departamento dotaciją. Jis kuriamas pagal koncepciją, kuria siekiama sukurti infrastruktūrą, skirtą masiniam elektromobilių naudojimui. Tai – vyriausybės prerogatyva, kuri naudojasi tuo, kad keliuose nesusidaro spūsčių ir nėra eilių degalinėse.

„Enovix” elektromobilių baterijos

Ribota energijos galia yra visų elektrinių transporto priemonių Achilo kulnas, ir kol kas nėra jokio radikalaus būdo šiai problemai išspręsti. Vieni siekia padidinti akumuliatoriaus talpą, kiti – pagreitinti jo įkrovimo laiką. Kuo elektromobilio savininkas prie įkrovimo stotelės praleis mažiau laiko, tuo taps daug populiaresni.

„Enovix” neatskleidžia išsamios informacijos apie akumuliatoriaus konstrukciją ar jo parametrus. Žinoma tik tai, kad ir katodas, ir anodas pagaminti iš silicio naudojant „3D elementų architektūros” technologiją. nuo 0 iki 80 proc. įkraunamas per 5,2 minutės, o iki 98 proc. – per 10 minučių. Eksperimentai parodė, kad po 1000 įkrovimo ciklų akumuliatorius išlaiko 93 % savo talpos.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą