Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Epochos pabaiga: Po 120 metų Ženevos automobilių paroda visam laikui uždaroma

Adomas Račkauskas

2024 metai tapo reikšmingi pasaulio automobilių pramonei, nes buvo pranešta apie Ženevos tarptautinės automobilių parodos uždarymą. Ši žinia sukrėtė automobilių industriją, nes šis prestižinis renginys, vykęs daugiau nei šimtmetį, tapo kintančių rinkos sąlygų ir sumažėjusio automobilių gamintojų susidomėjimo auka. Sprendimą uždaryti parodą priėmė organizatoriai ir jį paskelbė vokiečių leidinys N-TV.

Ženevos automobilių parodos istorija ir reikšmė

Ženevos automobilių , pirmą kartą surengta 1905 metais, ilgą laiką buvo vienas prestižiškiausių renginių pasaulinėje automobilių industrijoje. Tapęs neutralia platforma naujų modelių ir technologijų pristatymui, jis pritraukė didžiausius Europos gamintojus ir automobilių gigantus iš Azijos ir Amerikos. Tačiau pastaraisiais metais situacija kardinaliai pasikeitė.

Parodos uždarymo priežastys

paaiškino parodos organizatorės bendrovės prezidentas Aleksandras de Senarklens, sprendimą nutraukti Ženevos automobilių parodą lėmė keletas veiksnių. Vienas svarbiausių buvo automobilių pramonės neapibrėžtumas ir sumažėjusi didelių Europos parodų patrauklumas. Be to, konkurencija su Paryžiaus ir Miuncheno automobilių parodomis, kurios gauna pranašumą iš vietinių gamintojų, tapo rimtu iššūkiu.

Ekonominė , kurią sukėlė -19 pandemija, taip pat prisidėjo prie sprendimo uždaryti parodą. Ženevos automobilių paroda nebuvo rengiama nuo 2019 metų, ir jos sugrįžimas 2024 metais buvo planuojamas su dideliais lūkesčiais. Tačiau per pandemiją automobilių gamintojai smarkiai pakeitė savo strategijas, teikdami pirmenybę kitiems pristatymo formatams, įskaitant internetinius renginius ir parodas arčiau pagrindinių rinkų.

Ženevos automobilių parodos nebebus

2024 metų paroda: kuklesnė ir mažiau populiari

2024 metų Ženevos automobilių paroda buvo gerokai kuklesnė pagal mastą ir dalyvaujančių prekių ženklų skaičių. Akivaizdžiai trūko tokių gigantų kaip Mercedes-Benz, BMW, Audi ir Volkswagen, kurie nusprendė nedalyvauti parodoje. Azijos automobilių gamintojai, įskaitant ir Hyundai, taip pat praleido renginį, sumažindami jo reikšmę ir viešąjį susidomėjimą.

Žvilgsnis į ateitį

Nors Ženevos automobilių paroda baigė savo veiklą, organizatoriai neketina visiškai atsisakyti automobilių parodų. Vietoj to, jie planuoja organizuoti panašų renginį Katare. Šis sprendimas susijęs su didėjančiu automobilių prekių ženklų susidomėjimu Artimųjų Rytų rinka ir galimybe pritraukti naujus dalyvius bei žiūrovus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą