Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

ES skyrė „Apple” 2 mlrd. dolerių baudą

Pranešimas žiniasklaidai

skyrė „” didelę 1,8 mlrd. eurų (maždaug 1,95 mlrd. JAV dolerių) baudą už antikonkurencinę praktiką, susijusią su muzikos transliavimo programėlėmis „” ir „”. Problema kilo dėl „Apple” dominuojančios padėties programėlių rinkoje, kuria ji esą piktnaudžiavo ribodama muzikos transliavimo programėlių kūrėjų darbą savo įrenginiuose.

ES pripažino „Apple” veiksmus neteisėtais, nes jie ribojo naudotojų pasirinkimą

Šiais apribojimais, vadinamais „kovos su valdymu nuostatomis”, kūrėjams neleista informuoti naudotojų apie pigesnes prenumeratos galimybes, kurias galima įsigyti ne „App Store”, be kita ko, uždrausta įtraukti nuorodas į savo svetaines arba nurodyti kainų skirtumą tarp programėlėje ir kitur siūlomų prenumeratų. ES manė, kad šie veiksmai yra neteisėti, nes jie ribojo naudotojų pasirinkimą, galimai skatino kainų šuolius ir trukdė konkurencijai, suteikdami „Apple” nesąžiningą pranašumą.

Skiriant baudą atsižvelgta į dešimties metų pažeidimo trukmę, didelį „Apple” rinkos dydį ir poreikį užkirsti kelią panašiems pažeidimams ateityje. Be to, ES nurodė „Apple” atšaukti nuostatas ir susilaikyti nuo tokios praktikos kartojimo ateityje.

Šis sprendimas potencialiai gali lemti konkurencingesnį muzikos srautinį siuntimą „Apple” įrenginiuose, o naudotojai galės naudotis skaidresnėmis kainomis ir platesnėmis prenumeratos galimybėmis.

Svarbu nepamiršti, kad „Apple” turi teisę apskųsti šį sprendimą, tačiau šis sprendimas yra stiprus sąžiningos konkurencijos ir vartotojų teisių skaitmeniniame amžiuje signalas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą