Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Europa turi būti pasiruošusi JAV pasitraukimui iš NATO, jei D. Trumpas taps prezidentu, – „The Telegraph”

Donald Trump, Unsplash nuotr.
Pranešimas žiniasklaidai

Europos šalys turėtų pasiruošti galimam JAV pasitraukimui iš , jei prezidentu vėl taps Donaldas Trumpas. Tokio scenarijaus galimybė vis labiau kelia nerimą visai Europai. APie tai rašo „The Telegraph„.

Keli NATO valstybių narių diplomatai išreiškė susirūpinimą. Jų nuomone, Europos sostinės turi „atlikti tam tikrą planavimą” ir peržiūrėti savo dabartinius gynybos pajėgumus, atsižvelgiant į D. Trumpo grasinimus.

Kam pasaulis turėtų ruoštis

Donaldas Trumpas anksčiau yra pareiškęs, kad „paskatins” Rusiją pulti NATO nares, kurios nevykdo savo finansinių įsipareigojimų. Tuo pat metu buvęs D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas prognozavo, kad D. Trumpas bandys pasitraukti iš aljanso, jei bus perrinktas prezidentu.

Praėjusį mėnesį laikraštis „The Telegraph” pranešė, kad Jungtinės Karalystės neturi tokio scenarijaus plano. Tačiau kitos šalys ėmė suprasti, kad reikia ruoštis.

Vienas Europos diplomatas sakė, kad D. Trumpo tikrai kelia nerimą ir „niekas nežino, ką jis ketina daryti toliau”.

D. Trumpo poveikis NATO

Pareigūnai mano, kad turėtų „planuoti” scenarijų tam atvejui, jei D. Trumpas susilpnintų JAV įsipareigojimus Europos sąjungininkams.

Tačiau diplomatai taip pat pažymi, kad NATO gerokai padaugėjo šalių, kurios pasiekė 2 proc. nuo BVP gynybos išlaidų tikslą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą