Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Europą užklupo rekordinė karščio banga: užfiksuota daugiau nei 40 °C

Misku gaisrai Europoje
Mindaugas Bružas

Daugelyje Vakarų Europos šalių prasidėjo karščio banga. Daugelyje miestų buvo sumušti temperatūros rekordai. Be to, dėl aukštos temperatūros kilo dideli .

Karščiai Jungtinėje Karalystėje

Pirmą kartą Jungtinėje Karalystėje užfiksuota aukštesnė nei 40 laipsnių Celsijaus temperatūra. Londono rytuose liepsnojo . sunaikino apie aštuonis namus ir bažnyčią. Žmonės, atsidūrę gaisro židinyje, buvo priversti evakuotis.

Karščiai Vokietijoje

Liepos 19 d., antradienį, Vokietijoje užfiksuota karščiausia šių metų diena. Vakariniame Duisburgo mieste temperatūra siekė +39,5 laipsnio.

Karsciai Europoje

Karščiai Nyderlanduose

Mastrichte, Nyderlanduose, užfiksuota maksimali +39,5 laipsnių temperatūra. Nuo praėjusios savaitės Portugalijoje užregistruota daugiau tūkstantis mirčių, susijusių su neįprasta karščio banga.

Karščiai Prancūzijoje

Dėl karščio bangos Prancūzijoje taip pat kilo gaisrų. Šalies pietvakariuose kilo didžiausi gaisrai per pastaruosius 30 metų. Po savaitės gaisras apėmė daugiau kaip 20 300 ha Gironde vynuogių auginimo regiono. Be to, 37 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Karščiai Italijoje

Tuo tarpu įspėjo, kad temperatūra gali pakilti iki +40-42 laipsnių Celsijaus. Šalyje jau užfiksuoti keli miškų gaisrai.

Karščiai Graikijoje

Graikijoje miškų gaisrai apėmė kalnuotą Pentelio vietovę netoli Atėnų. Namai buvo apgadinti. Valdžios institucijos taip pat evakavo keturis rajonus ir ligoninę.

Gaisrai

Karščiai Ispanijoje

Centrinę ir šiaurės vakarinę Ispanijos dalį nusiaubė miškų gaisrai. Programos „Copernicus” stebėsenos tarnyba nustatė, kad birželio-liepos mėn. dėl miškų gaisrų iš viso buvo išmesta daugiausiai anglies dioksido Ispanijoje nuo 2003 m.

Karščiai Belgijoje

Belgijoje De Haano kurorto kopose kilo gaisras. Užsidegė keli automobiliai. Tuo tarpu sinoptikai įspėja apie perkūnijas, kurios kai kuriuose regionuose gali atnešti 20-30 mm kritulių.

Pranešama, kad nepaisant pastangų ir priemonių klimato kaitai sušvelninti, meteorologai prognozuoja, kad iki 2060-ųjų planetoje nuolat kils karščio bangos. Meteorologų teigimu, vis intensyvesnes ekstremalaus karščio bangas žmonija pajus mažiausiai iki šio amžiaus 60-ųjų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą