Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Europolas perspėja, kad „ChatGPT“ AI gali būti panaudotas sukčiavimams internete

Mindaugas Bružas

Nusikaltėliai įvaldo naujas technologijas greičiau nei paprasti vartotojai. Tai matyti iš įrodymų, esančių nusikaltėlių nešiojamuosiuose kompiuteriuose, neseniai paimtų Europolo tyrimo metu. Jie pabrėžia, kad Europoje pradėjo naudoti ChatGPT.

Naujas sukčiavimo įrankis – ChatGPT dirbtinis intelektas

ChatGPT AI

Nusikaltėliai yra gudrūs ir lengvai apeina ChatGPT integruotas apsaugos – pavyzdžiui, draudimą kurti kenkėjišką kodą. Norėdami tai padaryti, jie tiesiog suskaido užduotį į kelias dalis, kad užklausos atrodytų neutralios. Ir tada pagal paties AI instrukcijas jie surenkami į vieną programą. Net tie, kurie nieko nesupranta apie programavimą, savo poreikiams kuria įvairias paslaugas, naudodami ChatGPT instruktorių.

Antroji populiari neteisėto neuroninio tinklo naudojimo niša yra socialinė inžinerija. „ChatGPT“ gali lengvai parašyti patrauklų tekstą sukčiavimo svetainei ar pokalbiui, be klaidų ir su , kuri suklaidins vartotoją. Jis gali užmegzti dialogą ir įtikinti žmones, kad yra teisus, kurti viliojančius pašto siuntų pasiūlymus ir imituoti specifinį bendravimo būdą, kad galėtų apsimesti tikru asmeniu.

Trečias apgaulingas ChatGPT panaudojimas – galimybė paklausti, kaip padaryti nusikaltimą, gaunant didžiausią pelną. Vagys ir sukčiai sužino apie naujas sukčiavimo ir apgaulės schemas. Taip pat ši sistema padeda suprasti, kokias klaidas daro kiti sukčiai, kai policija juos sugauna ir kaip to išvengti. Neuroninis tinklas natūraliai ir neišvengiamai pavirto į dvipusį įrankį, kuris atneša ir naudos, ir žalos. Ko tikėtis ateityje? Kas gi mūsų laukia vėliau?

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą