Obuolių sezonas įsibėgėja, metas ruoštis žiemai. Siūlome jums tirštos ir gardžios obuolių uogienės receptą, kuris puikiai tiks prie mėgstamų pyragų, blynų ir šviesios duonos. O ypatingi gurmanai ją net valgo vieną.
Ypatingo skonio obuolių uogienė, tikrai verta pasigaminti
Reikės:
- 2,5 kg obuolių;
- 80 ml vandens;
- 1,5 kg cukraus;
- 60 ml citrinos sulčių.
Paruošimo būdas:
- Dezinfekuokite stiklainius ir išvirkite dangtelius. Obuolius nuplaukite, supjaustykite, išskobkite šerdį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Beje, galite juos net nulupti.
- Į puodą įpilkite vandens, sudėkite obuolius ir uždenkite dangčiu. Virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
- Sutrinkite obuolius trintuvu. Taip pat galite juos pertrinti per sietelį.
- Perpilkite tyrę į didelį dubenį ir užbarstykite cukrumi. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir prieskonių, pvz. cinamono.
- Išmaišykite ir užvirinkite tyrę. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol taps norimo tirštumo. Nepamirškite uogienę nuolat maišyti ir pašalinti iš keptuvės likučius.
- Paruoštą patiekalą supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol uogienė visiškai atvės. Tada stiklainius perkelkite į sausą ir tamsią vietą.