Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias žiemos patiekalas: senovinė obuolių uogienė

Mindaugas Bružas

Obuolių sezonas įsibėgėja, metas ruoštis žiemai. Siūlome jums tirštos ir gardžios obuolių uogienės receptą, kuris puikiai tiks prie mėgstamų pyragų, blynų ir šviesios duonos. O ypatingi gurmanai ją net valgo vieną.

 

Ypatingo skonio obuolių uogienė, tikrai verta pasigaminti

Reikės:

  • 2,5 kg obuolių;
  • 80 ml vandens;
  • 1,5 kg cukraus;
  • 60 ml sulčių.

Paruošimo būdas:

  • Dezinfekuokite stiklainius ir išvirkite dangtelius. Obuolius nuplaukite, supjaustykite, išskobkite šerdį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Beje, galite juos net nulupti.
  • Į puodą įpilkite vandens, sudėkite obuolius ir uždenkite dangčiu. Virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
  • Sutrinkite obuolius trintuvu. Taip pat galite juos pertrinti per sietelį.
  • Perpilkite tyrę į didelį dubenį ir užbarstykite cukrumi. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir prieskonių, pvz. cinamono.
  • Išmaišykite ir užvirinkite tyrę. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol taps norimo tirštumo. Nepamirškite uogienę nuolat maišyti ir pašalinti iš likučius.
  • Paruoštą patiekalą supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol visiškai atvės. Tada stiklainius perkelkite į sausą ir tamsią vietą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą