Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Google” ilgus metus saugos viską, ką įvedate į „Gemini AI”, net jei dialogas bus ištrintas

Donatas Varnas

Viena pirmųjų rekomendacijų, kurias pokalbių robotų kūrėjai pateikia naudotojams, yra ta, kad jie niekada neturėtų dalytis su dirbtiniu intelektu konfidencialia , kurios neturėtų matyti kiti . Ir štai kodėl tai gera idėja.

Atnaujinus „” „”, anksčiau vadintą „Bard”, į naują versiją, sulaukta palankių atsiliepimų. Kai kurie netgi teigia, kad dabar ji „visa galva ir pečiais lenkia „OpenAI” ChatGPT”, nors tai dar neaišku. Tačiau jei ketinate naudotis „Gemini”, turėtumėte atidžiai perskaityti privatumo politiką.

Anksčiau „Google” tiesiai pagrindiniame puslapyje įspėjo naudotojus neteikti „Gemini” jokios konfidencialios informacijos, o dabar šis punktas perkeltas į privatumo politiką. Bendrovė išsaugo jūsų dialogus su pokalbių robotu, kad patobulintų savo įrankius. Tiesą sakant, viską, ką pasakysite „Gemini”, bendrovė gali saugoti. Ir net jei iš kairėje esančio sąrašo ištrinsite tam tikrą dialogą, jis vis tiek liks „Gemini” atmintyje trejus metus.

Pokalbiai, kuriuos peržiūrėjo ar komentavo žmonės (ir susiję duomenys, pavyzdžiui, jūsų kalba, įrenginio tipas, informacija apie buvimo vietą ar ), nėra ištrinami, kai ištrinate „Gemini Apps” veiklą, nes jie saugomi atskirai ir nėra susieti su jūsų „Google” paskyra. Visa informacija saugoma iki trejų metų.

„Google” pasitelkia žmones-peržiūrėtojus, kurie tikrina, kaip naudojama „Gemini”, ir atlieka reikiamus pakeitimus, jei viskas vyksta ne taip, kaip planuota. Tai reiškia, kad visą šią informaciją apdoroja tikri žmonės, kurie tikrina, ar dirbtinis intelektas reaguoja teisingai. Žinoma, jie negali apdoroti absoliučiai visų pokalbių su dirbtiniu intelektu, nes pasaulyje jų yra daugybė, tačiau vis tiek yra tikimybė, kad jūsų pokalbį užfiksuos kontrolierius.

Kartu „Google” užtikrina, kad niekam neparduoda savo naudotojų asmeninės informacijos. Be to, kūrėjai „naudoja automatines priemones, kad patikrinimo proceso metu pašalintų asmenį identifikuojančią informaciją, pavyzdžiui, el. pašto adresus ir telefono numerius”.

Tačiau verta prisiminti, kad lygiai taip pat daug galima sužinoti vien iš metaduomenų, todėl tam tikros informacijos pašalinimas nereiškia, kad ji yra visiškai anonimiška.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą