„Google” nusprendė panaikinti begalinį paieškos rezultatų slinkimą

” nusprendė paieškos rezultatuose nebenaudoti begalinio slinkimo funkcijos. Ši funkcija, panaši į begalinį vaizdo įrašų srautą socialinėje žiniasklaidoje, 2021 m. spalį pirmą kartą buvo įdiegta mobiliesiems įrenginiams, o vėliau, 2022 m. pabaigoje, pasirodė ir staliniuose kompiuteriuose.

Nuo vakar nenutrūkstamo slinkimo paieškos jau pašalinti iš stacionariųjų kompiuterių, o artimiausiais mėnesiais tai bus padaryta ir mobiliuosiuose įrenginiuose. Šio žingsnio priežastis – siekis pagerinti naudotojų patirtį ir optimizuoti veikimą.

„Google” atstovas spaudai sakė ” Search Engine Land”, begalinis slinkimas išnyks iš paieškos rezultatų dėl priežasčių, susijusių su puslapio įkrovimo greičiu. Kompanija grįžta prie tradicinės „mygtukų” sąsajos su puslapių išdėstymu darbalaukio įrenginiuose, nes nusprendė, kad ji yra patogesnė ir leis naudotojams greičiau judėti tarp paieškos rezultatų puslapių. Beje, užuot naudoję puslapiavimo mygtukus, galite tiesiog spustelėti paskutinį mygtuką „Kitas” ir pereiti į kitą arba ankstesnį puslapį.

Mobiliuosiuose įrenginiuose „Google” keičia paieškos rezultatų rodymą: vietoj begalinio slinkimo naudotojai ekrano apačioje matys mygtuką „Daugiau rezultatų”. Tai reiškia, kad peržiūrėję pirmąjį rezultatų puslapį, naudotojai turės spustelėti šį mygtuką, norėdami peržiūrėti kitą užklausą atitinkančių svetainių dalį.

Google” aiškina, kad šiuo pakeitimu siekiama padidinti rezultatų įkėlimo greitį ir išvengti automatinio nereikalingos informacijos, kurios naudotojai aiškiai neprašo, įkėlimo. Šie pakeitimai mobiliuosiuose įrenginiuose bus įgyvendinti netrukus po to, kai jie bus sėkmingai naudojami stacionariuose kompiuteriuose.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos