Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Google“ panikuoja dėl „ChatGPT“: įmonė kuria visiškai naują paieškos variklį

Mindaugas Bružas

“ pradeda „panikuoti“, todėl bando prisotinti savo paieškos variklį funkcijomis, pagrįstomis DI (dirbtiniu intelektu). Be to, įmonė dirba su visiškai nauja paieškos sistema – su ja bus panašesnis į dialogą su žmogumi. Panaši informacija buvo paskelbtą „The New York Times“ pranešime.

Anot žurnalistų, „Google“ buvo šokiruoti, kai anksčiau kovo mėnesį sužinojo, kad „Samsung“ planuoja pakeisti „Google“ į „Microsoft“ „Bing“  kaip numatytąjį savo įrenginių paieškos variklį.

Be reputacijos praradimo, „Google“ taip pat praranda ir dalį pinigų: sutartis su „Samsung“ jai atneša daugiau nei 3 mlrd. USD per metus. Bendrovė taip pat baiminasi, kad „Apple“ greitai juos paliks, o jų sutartis dar brangesnė – 10 mlrd. kasmet.

Speciali komanda

„Google“ sukūrė specialią komandą dirbtiniam intelektui integruoti į paiešką po pirmųjų „ChatGPT“ naujienų m. pradžioje. Dabar įmonė daugiausiai pastangų deda šia kryptimi, tačiau ji toli gražu nėra lyderė.

Tikimasi, kad atnaujinta dirbtiniu intelektu paremta paieškos sistema bus pristatyta I/O 2023 konferencijoje šių metų gegužę, o viešas pristatymas kai kuriems JAV vartotojams įvyks rudenį.

„Google“ pralaimi „chatbot“ lenktynes

Dirbtinio intelekto konkurentai, tokie kaip atnaujintas „Bing“ su integruotu „ChatGPT“, greitai tampa didžiausia grėsme „Google“ paieškos verslui per 25 metus. Naudojant naujausią „Windows 11“ naujinimą, atnaujintas paieškos variklis su integruotu pokalbių robotu buvo integruotas tiesiai į užduočių juostą.

Reaguodama į „ChatGPT“, „Google“ pristatė savo „Bard“ pokalbių robotą, tačiau tai nieko nenustebino. Bendrovės AI vis dar atsilieka nuo , o paslauga prieinama tik ribotam vartotojų skaičiui. Ir ji daro  klaidų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą