Graikiniai riešutai yra vieni populiariausių riešutų ir tam yra net kelios priežastys. Jie turi ne tik malonų skonį, bei ir yra maistingi bei naudingi.
RIEŠUTŲ LAIKYMO TAISYKLĖS
Graikinius riešutus galima laikyti nuluptus arba su kevalais. Daugelis žmonių renkasi nuluptus riešutus, manydami, kad tokiu būdu sugedusius galima iš karto išmesti. Jeigu riešutus norite laikyti, džiovinti su kevalais, juos reikia rūšiuoti ir nuvalyti nuo išorinio lukšto likučių.
KUR LAIKYTI LUKŠTENTUS GRAIKINIUS RIEŠUTUS
Riešutai daugiausia laikomi plastikiniuose induose arba stikliniuose induose. Talpykla turi būti hermetiškai uždaryta. Vieta turi būti vėsi, o tai gali būti šaldytuvo lentyna. Šis metodas leidžia išlaikyti riešutus šviežius iki 6 mėnesių.
Jei planuojate riešutus laikyti ilgą laiką, naudokite šaldiklį. Riešutus sudėkite į maišelį ar maistinę plėvelę, foliją. Medžiaginiuose maišeliuose riešutai gali būti laikomi iki 6 mėnesių ir nesuges, o temperatūra turi būti 5-10 laipsnių šilumos.