Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Grandiozinis skandalas „Foxconn” gamykloje Indijoje kurioje surenkami „iPhone” telefonai, „Apple” mesti didžiuliai kaltinimai dėl diskriminacijos

Pranešimas žiniasklaidai

„Foxconn” gamykla Indijoje, kurioje surenkami „, kaltinama tuo, kad neįdarbina ištekėjusių moterų, teigiama ” Reuters” tyrimo ataskaitoje.

Pranešime cituojamas buvęs „Foxconn India” žmogiškųjų išteklių vadovas S. Paulas, kuris patvirtino, kad bendrovės vadovai žodžiu perdavė šias diskriminacines įdarbinimo taisykles Indijos įdarbinimo agentūroms, kurioms „Foxconn” pavedė ieškoti kandidatų.

S. Paulas pažymėjo, kad „Foxconn” paprastai nesamdo ištekėjusių moterų dėl „kultūrinių problemų” ir kad, bendrovės nuomone, yra „daugybė problemų po santuokos”, tarp jų ir tai, kad moterys „po santuokos gimdo vaikus”.

Reuters patvirtino Paul pasakojimą su 17 darbuotojų iš daugiau nei dešimties „Foxconn” įdarbinimo agentūrų Indijoje, taip pat su keturiais dabartiniais ir buvusiais „Foxconn” žmogiškųjų išteklių vadovais.

Tačiau kai kurie iš tų, su kuriais kalbėjosi „Reuters”, teigė, kad Taivane įsikūrusi „Foxconn” sušvelnino šią politiką dėl ištekėjusių moterų didelės gamybos laikotarpiais, kai kartais prireikdavo papildomos darbo jėgos.

Be to, kai kurios įdarbinimo agentūros padeda kandidatėms nuslėpti savo šeiminę padėtį.

Bendrovės „Apple” ir „Foxconn”, su kuriomis susisiekė ” Reuters”, pripažino, kad 2022 m. įdarbinimo praktikoje buvo padaryta klaidų, nors „Reuters” teigia, kad jos susijęs su ir 2024 m. jos komandos užfiksuota diskriminacine praktika.

Bendrovė atmeta kaltinimus

Bendrovė „Foxconn” pareiškė, kad „ryžtingai atmeta kaltinimus dėl diskriminacijos įdarbinant dėl šeiminės padėties, lyties, religijos ar bet kokios kitos formos”.

„Foxconn” kodekse teigiama, kad ji yra įsipareigojusi siekti, kad darbo jėga nebūtų „neteisėtai diskriminuojama” ir kad bendrovė ir jos tiekėjai neturėtų diskriminuoti dėl šeiminės padėties, lyties ir kitų veiksnių priimant į darbą. Apple tiekėjams skirtame kodekse teigiama, kad jie ir jų patronuojamosios įmonės, taip pat bet kokie subrangovai neturėtų diskriminuoti nė vieno darbuotojo dėl amžiaus, lyties, šeiminės padėties ir kitų dalykų.

Bendrovė „Foxconn” teigė, kad per naujausią įdarbinimo etapą beveik 25 proc. jos įdarbintų moterų buvo ištekėjusios, tačiau nenurodė, kiek ir kur jos buvo įdarbintos.

Kadangi „Apple” atsikratė priklausomybės nuo gamybos Kinijoje, Kupertino bendrovė ir jos tiekėjai siekia per ateinančius dvejus trejus metus Indijoje kasmet pagaminti daugiau 50 mln. telefonų „iPhone”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą