Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gražiausios 2024-ųjų Kalėdų eglutės Europoje: pažvelkite į nuotraukas

Mindaugas Bružas

Kalėdų yra neatsiejamas žiemos švenčių simbolis. Europos didžiuojasi savo unikaliomis eglutėmis pagrindinėse aikštėse. Apžvelkime gražiausias iš jų.

Gražiausios kalėdinės eglutės Europoje

Krajova (Rumunija)

Neįprasta Kalėdų eglė puošia pagrindinę Krajova () aikštę, tarsi nužengusi iš Anderseno pasakų puslapių. Ant eglutės šviečia maži nameliai ir atrodo stebuklingai. Įdomią eglutę papildė ryškus aikštės , atrakcionai ir čiuožykla. Štai kodėl šis šventinis ansamblis į Rumunijos miestą Craiovą traukia turistus iš kitų miestų.

Kalėdinė eglutė Rumunijoje

Londonas (Jungtinė Karalystė)

Londonas tradiciškai laikomas Kalėdų „karaliumi”. Didžiosios Britanijos sostinė švenčių proga puošia miestą ir yra viena geriausių vietų žiemos atostogoms. Mieste yra kelios įspūdingos Kalėdų eglės: Trafalgaro aikštėje, Kovent Gardene arba Leadenhall turguje. Pasirinkite bet kurią iš jų ir ji tikrai nenuvils. Trafalgaro aikštėje eglutė tradiciškai pristatoma iš Norvegijos.

Kalėdinė eglutė Londone

Viena (Austrija)

Vienoje veikia dešimtys kalėdinių mugių. Austrijos sostinė pelnytai yra vienas populiariausių miestų žiemos atostogoms ar savaitgaliui. Tradiciškai nuo 1959 m. Austrijos federalinės žemės Vienai dovanoja kalėdinę eglutę. Šiais metais eglutę padovanojo Zalcburgas. Iš šio krašto į sostinę buvo atvežta 32 metrų aukščio 130 metų senumo gražuolė.

Kalėdinė eglutė Austrijoje, Vienoje

Varšuva (Lenkija)

Varšuvos kalėdinė mugė – tikra šventė tradicijų, apšvietimo ir skanėstų mėgėjams. Be nuostabios Kalėdų eglutės, čia rasite čiuožyklą po atviru dangumi, saldumynų ir karšto vyno prekystalių, šventinių instaliacijų.

Kalėdinė eglutė Lenkijoje, Varšuvoje

Budapeštas (Vengrija)

Budapeštas kasmet daug investuoja į miesto puošybą per Kalėdų šventes. Jei ieškote vietos, kur pasakiška atmosfera būtų jaučiama maksimaliai, suplanuokite kelionę į Budapeštą.

Puiki Kalėdų eglė priešais Vengrijos parlamentą yra puikus atspirties taškas pasivaikščiojimui po Budapeštą. Tačiau sostinėje yra dar keletas papuoštų gražuolių, todėl nepraleiskite progos pasigrožėti Kalėdų eglute prie Švento Ištvano bazilikos.

Kalėdinė eglutė Vengrijoje, Budapešte

Praha (Čekija)

Advento metu Praha yra tokia ypatinga ir romantiška. Prahos gyventojams ir turistams nuotaiką kuria didinga Kalėdų eglė prie katedros. Prahos pilies kalėdinė mugė laikoma viena geriausių Europoje. Kiekvieną dieną čia vyksta šventiniai , o centre stovi pagrindinė miesto Kalėdų eglė.

Kalėdinė eglutė Čekijoje, Prahoje

Tai buvo vienos gražiausių kalėdinių eglučių Europoje. Žinoma, yra dešimtys kitų miestų, kurie gali pasigirti stebuklingomis šventinėmis eglutėmis. Ir neabejotinai eglutės įžiebimo ceremonijos ir mugių atidarymas yra vienos mėgstamiausių advento akimirkų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą