Greitai paruošiamą sluoksniuotą tešlą šaldytuve galima laikyti kelias dienas. Iš šios tešlos iškepti kepiniai bus švelnūs ir traškūs, o jiems paruošti prireiks ne daugiau kaip dešimties minučių.
Greitai paruošta sluoksniuota tešla yra daug skanesnė už parduotuvėje pirktą tešlą. Galite rinktis, ar ruošti su grietine, kefyru, ar pienu, efektas bus toks pat.
Sudedamosios dalys:
- margarinas arba minkštas sviestas 0,2 kg;
- kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 0,1 kg;
- miltai – 500 g
- druskos pagal skonį.
Paruošimo procesas:
- Miltus persijokite naudodami sietelį arba sūrmaišį, sudėkite margariną arba minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite masę.
- Kai viskas gerai išmaišoma ir gaunama vientisa masė, įpilkite nurodytą kiekį grietinės ir dar kartą išmaišykite.
- Pagrindinis šios tešlos privalumas yra tas, kad ji gaminama be mielių. Be to, ją kepimui galite naudoti iš karto, nereikia laukti, kol pakils. Greitai iškočiotos tešlos kepiniai bus daug skanesni nei įprastai.