Grybų mėgėjams siūlome pasigaminti gardų paštetą. Jį galima valgyti su duona kaip užkandį. Paštetui naudosime pievagrybius, kurių galima įsigyti bet kuriuo metų laiku, tačiau analogiškai galite pasigaminti ir miško grybų paštetą.
Ingredientai:
- Pievagrybiai – 600 g;
- Morkos – 1 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Sviestas – 30 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Maltų pipirų – žiupsnelis.
Gaminimas:
1. Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite grybus, nulupkite morkas ir svogūnus. Iš anksto išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
2. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje. Morkas sutarkuokite, česnaką smulkiai sukapokite ir sudėkite prie svogūnų.
3. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su sviestu. Griežinėlių dydis nėra svarbus, nes kepamas maistas bus sumaltas smulkintuvu, tačiau mažesni gabalėliai iškeps daug greičiau.
4. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai suminkštės.
5. Šiek tiek atvėsusius grybus su daržovėmis ir kiaušiniu sudėkite į smulkintuvo indą ir sumalkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek virinto vandens, kad konsistencija nebūtų per tiršta. Pagal poreikį pagardinkite pipirais ir druska. Grybų pasta paruošta.