Mitybos specialistai atskleidė mažai žinomą baklažanų naudą sveikatai. Specialistai rekomenduoja šią daržovę įtraukti į racioną.
Baklažanų nauda
Baklažanai gali būti dedami į daugybę patiekalų ir ruošiami įvairiais būdais. Gydytojų teigimu, daržovėse yra antocianinų – antioksidantų, kurie ne tik turi įtakos produkto spalvai, bet ir padeda atsispirti uždegiminėms reakcijoms.
Baklažanais galima normalizuoti gliukozės kiekį kraujyje, o tai sumažina riziką susirgti diabetu. Daržovėse taip pat gausu skaidulų, kurios teigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą.
Daržovių pagalba galite pasiekti ilgalaikį sotumo jausmą, kuris padeda nepersivalgyti ir išlaikyti normalų svorį. Patys baklažanai neturi daug kalorijų, tačiau juose gausu sveikatai svarbaus mangano.
Dėl produkto galite sumažinti metabolinio sindromo tikimybę, kuris padidina nutukimo ir diabeto riziką.