Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gydytojai įvardijo maisto produktus, kuriuose yra vitamino D: tai ne tik žuvis

Sandra Alšauskienė

Vyrauja , kad pagrindinis vitamino D tiekėjas žmogaus organizmui po spindulių yra žuvų taukai. Tačiau tai netiesa, nes šio vitamino yra ir kituose maisto produktuose.

Žinoma pirmiausia tai žuvis

Pirmiausia tai riebios (pavyzdžiui, lašiša), kuriose yra ir riebalų rūgščių, ir vitamino D. Tačiau laukinėje gamtoje užauginta žuvis turi daugiau maistingųjų medžiagų nei ūkiuose užauginta žuvis.

- Reklama -

Savaime suprantama, kad menkių kepenų aliejus ir žuvies konservai taip pat yra geras pasirinkimas.

Antra, kiaušiniai

Daugelis žmonių nenori valgyti kiaušinio baltymo, manydami, kad trynys didina cholesterolio kiekį. Tačiau būtent trynyje yra šio vitamino D. O saikingai vartojant kiaušinius, cholesterolio kiekis nebus didelis.

Trečia, grybai

Tai turėtų būti grybai augę lauke, o ne pramoniniu būdu. Šio vitamino nereikėtų ieškoti pievagrybiuose, kurie masiškai auginami ūkiuose.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą