Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gydytojai įvardijo visiškai naują koronaviruso simptomą

Mindaugas Bružas

Skonio ir kvapo praradimą dėl koronaviruso pakeitė naujas simptomas. Dabar pavojingu virusu užsikrėtęs žmogus gali jausti raumenų skausmą, panašiai užsikrėtus gripu.

Naujas koronaviruso simptomas – raumenų skausmas

Nugaros ir kaklo skausmas

Mialgija – stiprus raumenų skausmas tapo pagrindiniu simptomu, pasireiškiančiu koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms. Raumenų skausmas pasireiškia pirmosiomis sirgimo dienomis. Gydytojai pastebi, kad pacientai skundžiasi siaubingu skausmu rankose ir kojose. Tai panašu į tai, ką jaučia žmonės po aktyvaus fizinio krūvio sporto salėje.

Šiandien dominuojantis pasaulyje yra „ BA.5”. Koronaviruso „Omicron“ variantas, kuris pasirodė 2021 m., tada žmonės taip pat masiškai skundėsi raumenų skausmais. Panašu, kad tik po metų scenarijus pradėjo kartotis. Tik dabar pacientai kenčia nuo mutavusios Omicron versijos.

Gydytoja iš Pietų Afrikos Angelica Coetzee pirmoji pastebėjo šį baisų sutapimą. Būtent ji atkreipė dėmesį į tai, kad mialgija vėl tapo pagrindiniu koronaviruso simptomu ankstyvosiose stadijose.

Speciali „Zoe Covid Study”, kuri buvo sukurta virusinės simptomams sekti, taip pat rodo, kad raumenų skausmas šiandien yra labiausiai paplitęs simptomas koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms.

Mialgija gali pasireikšti kaip ūmus (aštrus skausmas) arba trumpalaikis raumenų skausmas. Tai atsiranda dėl uždegiminių molekulių, kurias išskiria imuninė sistema, reaguodama į organizme esantį virusą, įtakos. Beje, tai dažniau pasireiškia neskiepytiems pacientams nei tiems, kurie buvo paskiepyti nuo koronaviruso.

Skausmą malšinantys vaistai tokioje situacijoje padeda labai prastai. Žmogui belieka kentėti skausmą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą