Gydytojai paaiškino, kad „alaus pilvas” auga visai ne nuo alaus

Mindaugas Bružas

„Alaus pilvo” sąvoka siejama su putojančio gėrimo vartojimu vyrams. Manoma, kad jei vyras reguliariai geria alų, jam išauga didelis , o jo figūra praranda vyriškus bruožus. Gydytojai mano, kad ši teorija labai iškreipta.

Pilvo ir krūtinės augimas alų geriantiems vyrams paprastai priskiriamas dėl apyniuose esančio fitoestrogeno, kuris yra augalinis moteriškojo hormono estrogeno analogas. Tačiau, pasak specialistų, fitoestrogenas yra mažiausiai 700 kartų silpnesnis už hormoną estrogeną.

Gydytojų ir mokslininkų nuomonė

Mokslininkai mano, kad iš tikrųjų nesukelia tokio estrogenų kiekio padidėjimo vyrų organizme, kuris sukeltų neigiamus pokyčius, įskaitant „alaus pilvo” augimą. Atlikus skaičiavimus paaiškėjo, kad tam, jog vyras gautų moteriškų estrogenų paros dozę, jis turi išgerti 555 litrus alaus.

Kartu ekspertai pastebi, kad antsvorio turintys ir apkūnūs , dažnai vartojantys alų, nėra retas reiškinys. Jie mano, kad taip yra daugiausia dėl to, kad alus, kuriame ir taip yra kalorijų, valgomas kartu su kaloringais užkandžiais. Prie alaus paprastai patiekiami krekeriai, traškučiai, mėsainiai ir kiti organizmui visiškai nereikalingi , kuriuose yra daug riebalų, druskos ir daugybė priedų.

„Būtent dėl tokio maisto vyrai priauga svorio, o alaus estrogenai su tuo neturi nieko bendra”, – sakė gydytojai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą