Gydytojai papasakojo, kas nutinka organizmui, jei valgote tik kartą per dieną

Sandra Alšauskienė

Siekdami liekno liemens, daugelis žmonių atsisako standartinio maitinimosi. Dėl to jie pradeda valgyti du ar net vieną patiekalą per visą dieną.

Pasak specialistų, viskas priklauso nuo individualių savybių, tačiau tradicinė pusryčių, pietų ir vakarienės sistema vis dar tinka daugumai žmonių. Kartu būtina išlaikyti pusiausvyrą, nepersivalgyti ir nepamiršti individualaus suvartojamų kalorijų kiekio.

Gydytojai paaiškino, kodėl nereikėtų valgyti tik kartą per dieną

Pasak specialistų, tai lėtina medžiagų apykaitą. Dėl to pradeda kaupti „atsargas”, o tai galiausiai lemia svorio augimą.

Retas gali sukelti staigius gliukozės kiekio kraujyje svyravimus ir išprovokuoti persivalgymą ateityje.

Vieno valgymo nepakanka, kad organizmas gautų reikiamą energijos kiekį.

 

Kokybės klausimas

Vienas turi būti subalansuotas. Protarpinio badavimo šalininkai dažnai turi iliuziją, kad skirdami valandą per dieną maistui, gali valgyti ką tik nori, o organizmas tai normaliai suvirškins.

Valgant tik vieną kartą per dieną, reikia rimčiau pagalvoti, ką valgyti. Reikia skaičiuoti, ar gausite reikiamą kiekį skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų, baltymų, riebalų ir angliavandenių.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą