Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gydytojai papasakojo, kokie maisto produktai tirština kraują

Mindaugas Bružas

Padidėjęs gali sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, venų varikozę, širdies ir kraujagyslių sutrikimus, infarktą ir net mirtį. Gydytojų teigimu, yra būdų, išvengti kraujo krešulių.

Ekspertų teigimu, norint išsaugoti kraujagyslių sveikatą, būtina vengti valgyti daug riebios mėsos, rūkytos mėsos ir bulvių. Taip pat reikėtų vengti piktnaudžiauti vitamino K turinčiais maisto produktais, pavyzdžiui, špinatais, Briuselio kopūstais, petražolėmis, krienais, ir nevalgyti per daug bananų.

Gydytojai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad reikia kuo labiau sumažinti kasdienėje mityboje suvartojamo cukraus kiekį. Reikėtų nepamiršti, kad daugelyje maisto produktų yra paslėpto cukraus, kuris paprastai nurodomas etiketėse.

Specialistai taip pat atkreipia dėmesį, kad gali sutirštėti, jei mityboje trūksta aminorūgščių ir baltymų. Kad to išvengtumėte, į savo racioną turėtumėte įtraukti liesos mėsos, žuvies, pieno produktų ir kiaušinių.

Dar vienas svarbus kraujagyslių sveikatos užtikrinimo aspektas – normalizuoti organizmo vandens balansą geriant pakankamai vandens.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą