Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gydytojai papasakojo, kurie gėrimai dažniau sukelia pagirias

Mindaugas Bružas

Deja, visiems viskio su kola ir „Cuba Libre” mėgėjams yra blogų žinių, gydytojai pataria vengti tokių kokteilių, kurių pagrindą sudaro tamsūs alkoholiniai , įskaitant romą. Pasak jų, pirmenybę reikėtų teikti gėrimams, kurių pagrindą sudaro skaidrus (degtinė, džinas ir kt.), o ne kokteiliams su tamsiuoju alkoholiu ir raudonuoju vynu.

Kas sukelia pagirias?

Žinoma, tai visiškai nesusiję su . Tamsiuose gėrimuose yra kongenų – biologinių junginių, kurie blogina pagirių simptomus. Tai patvirtina daugybė tyrimų. Pavyzdžiui, 2010 m. Brauno universitete atliktas eksperimentas parodė, kad išgėrus tą patį kiekį degtinės ir viskio, antrasis dažniau sukelia pagirias. Tačiau net jei gėrėte džiną su toniku, svarbu nepamiršti retkarčiais išgerti vandens, kad papildytumėte prarastų skysčių kiekį.

Stiprios pagirios

Gydytojai pataria sekti, kiek išgėrėte, ir nesistengti ištuštinti stiklinių tuo pačiu metu ir kiti. Geriau laikykitės jums patogaus tempo: mažiau pavojaus persistengti. Jis taip pat primena, kad moterims nerekomenduojama per dieną išgerti daugiau kaip 2-3 vienetus alkoholio, o vyrams – daugiau kaip 3-4 vienetus. Vienas vienetas atitinka 10 ml 100 % alkoholio. Tai maždaug 25 ml viskio ar degtinės, trečdalis taurės raudonojo vyno (88 ml 12 proc.) arba 280 ml 3,5 proc. alaus.

Jei vis tiek nepavyksta išvengti pagirių, turėtumėte kuo daugiau ilsėtis, gerti daugiau vandens ir papildyti mineralinių medžiagų bei aminorūgščių balansą į pusryčius įtraukdami bananų, kiaušinių ar avižinių dribsnių. Galvos ir raumenų skausmą galima malšinti nuskausminamaisiais vaistais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą