Gydytojai pasakoja, kaip gamtos garsai veikia žmogaus sveikatą

Žmonės jau seniai pastebėjo, kad laukinės gamtos garsai veikia raminamai – jie ramina žmogaus nervus. Mokslininkai nusprendė tai ištirti ir net išsiaiškino, kokie gamtos garsai ir kokioje situacijoje veikia produktyviausiai.

Tyrimą apie gamtos garsų poveikį žmogaus sveikatai atliko Kanados specialistas R. Bakstonas. Ji analizavo garso įrašus, padarytus 251 vietovėje 66 Amerikos nacionaliniuose parkuose.

Gautus duomenis palygino su vietos gyventojų . Paaiškėjo, kad kuo didesnis gamtos garsų triukšmo lygis, tuo rečiau žmonės sirgo.

Kokių garsų klausytis?

Taip pat nustatyta, kad skirtingi garsai turi skirtingą poveikį.

Pavyzdžiui, vandens kėlė nuotaiką, o jo klausantis mažiau jautėsi .

Paukščių giesmės teigiamai veikė nervų sistemą, mažino stresą ir dirglumą.

Kalbant apie miesto aplinkos garsus, jie sukelia stresą ir kenkia sveikatai.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos