Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gyvenimo įdomybės: Ispanijoje moteris padavė buvusį vyrą į teismą dėl 88 000 eurų už namų ruošos darbus

Mindaugas Bružas

Ispanijoje teismas įpareigojo vyrą sumokėti savo buvusiai žmonai 88 025 eurus kompensaciją už jos kaip namų šeimininkės darbą per 26 metus trukusią jų santuoką. Sprendimą priėmė Pontevedros provincijos teismas, praneša „Oddity central”.

Šiame pranešime rašoma, kad pora susituokė 1996 m. ir kartu gyveno iki 2022 m. Žmona oficialiai per visus šiuos metus dirbo tik 205 dienas. Likusį laiką ji praleido namuose ir pirmenybę teikė vaiko priežiūrai bei namų jaukumui palaikyti. Po skyrybų liko gyventi namuose, o žmona buvo priversta ieškotis naujo būsto ir darbo. Kadangi 26 metus ji daugiausia užsiėmė namų ruoša, jos būtų buvusi gana menka.

nusprendė paduoti vyrą į tesimą dėl kompensacijos už visus šiuos metus.

Namų tvarkymasis

Iš pradžių teismas skyrė 120 000 eurų kompensaciją, tačiau po abiejų šalių apeliacijos ši suma buvo sumažinta iki 88 025 eurų. Vyras taip pat turės trejus metus mokėti buvusiai žmonai 350 eurų per mėnesį dydžio alimentus, kurie kasmet indeksuojami pagal nacionalinę teisę.

Teismo sprendimą dar galima apskųsti Aukščiausiajam Teismui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą