Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Į karštą ar šaltą keptuvę: kada reikia pilti aliejų?

Mindaugas Bružas

Tai atlieka labai svarbų vaidmenį kuriant jūsų kulinarinius šedevrus. Daugelis žmonių vis dar nežino, į keptuvę pilti aliejaus.

Kodėl aliejus pilamas į įkaitusią keptuvę?

Viena dažniausių maisto gaminimo klaidų yra aliejaus pylimas į šaltą keptuvę. Dėl Maillardo reakcijos, vykstančios įpylus aliejaus ant karšto paviršiaus, patiekalas įgauna auksinę spalvą, o jo vidus išlieka švelnus.

Tai ypač svarbu ruošiant mėsą, pavyzdžiui, kepsnį, kai traški plutelė suteikia patiekalui puikią tekstūrą.

Kada į keptuvę įpilti aliejaus?

Prieš įpildami aliejaus įsitikinkite, kad yra pakankamai įkaitusi. Taip tolygiai pasiskirstys ir sukurs norimą patiekalo tekstūrą. Aliejaus pylimas į karštą keptuvę neleidžia maistui prilipti.

Aliejus ne tik suteikia maistui traškią plutelę, bet ir veikia apsauginis barjeras, palengvina kepimo procesą ir pagerina skonį.

Laikydamiesi šio paprasto principo ne tik pasieksite kulinarinę tobulybę, bet ir suteiksite patiekalams naują skonio lygį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą