Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įdomūs faktai apie barmeno profesiją, kurių galbūt nežinojote

Mindaugas Bružas

Pasirodo, barmenai turi savo profesinę šventę. Daugelyje pasaulio šalių vasario 6 d. švenčiama Tarptautinė barmeno . Ši profesija atsirado XIX a. viduryje Jungtinėse Amerikos Valstijose per Aukso karštinę. Už baro dirbęs asmuo užsiėmė gėrimų pilstymu ir kokteilių gaminimu. O 1862 m. Jerry Thomas išleido knygą „Barmeno vadovas” – savotišką gėrimų, kokteilių ir barmeno elgesio vadovą.

Seniausias pasaulyje barmenas yra Angelo Cammarata iš Pensilvanijos. Bent jau taip rašoma Gineso rekordų knygoje. Angelo už baro stojo 1933 m. būdamas jaunas ir ištikimas savo pasirinktai profesijai liko 79 metus. Jo karjeroje buvo kelerių metų pertrauka, kai per Antrąjį pasaulinį karą barmenas buvo pašauktas į kariuomenę. Į pensiją barmenas veteranas išėjo būdamas gerokai vyresnis nei 90 metų. Jis pradėjo rašyti atsiminimus.

Lankytojai, savaime suprantama, pastebi, kad barmenų vyrų yra daug daugiau nei moterų. Tačiau taip pat turi savo rekordininkių: anglė Dolly Savile barmene dirbo 74 metus. Per tuos metus ji išpylė daugiau 2 000 000 pintų alaus. Dolly Savile mirė sulaukusi 101 metų. Likus vos kelioms savaitėms iki mirties senolė nustojo vaikščioti į darbą, tačiau iki pat paskutiniųjų dienų vis dar dirbo.

Apie barmenus

2017 m. vokiečių barmenas Michaelis Sturmas pasiekė alaus bokalų nešimo pasaulio rekordą. Jam pavyko vienu metu pernešti 26 bokalus 40 metrų atstumu. Kad rekordas būtų užfiksuotas, dalyvis turėjo išsaugoti bent 90 proc. gėrimo pakeliui. Nenuilstantis barmenas nusprendė neužmigti ant laurų ir nustatė naują rekordą – 29 bokalus.

Belgas Bartas Wayne'as pagrįstai laikomas ištvermingiausiu pasaulio barmenu. Jis dirbo prie baro 102 valandas iš eilės. Neįprastas pasiekimas užfiksuotas Rytų Flandrijoje esančioje Plentėjaus kavinėje. Po kiekvienos darbo valandos Wayne'ui buvo leidžiama penkias minutes pailsėti. Jei rekordininkas atsisakydavo pailsėti, šis buvo perkeliamas į kitą valandą. Taigi Bartas Vainas galėjo miegoti net 45 minutes.

Yra net pasaulio barmenų čempionatai. Šias varžybas organizuoja Tarptautinė barmenų asociacija. Pagrindinis varžybų tikslas – ir pademonstruoti savo įgūdžius, ir pasidalyti patirtimi. 2018 m. pasaulio čempionatas vyko Estijoje. Tiesioginę transliaciją iš Talino stebėjo apie 200 000 žiūrovų visame pasaulyje. Tradiciškai barmenai varžosi dviejose kategorijose: „Classic” ir „Flair”. Klasikiniai barmenai privalo mokėti gaminti kokteilius. Antrojoje kategorijoje vertinami meniniai įgūdžiai, pavyzdžiui, žongliravimas buteliais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą