Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įdomus faktas: kas atsitinka organizmui, jei kasdien valgote medų

Sandra Alšauskienė

Nuo vaikystės girdėjome, kad yra labai naudingas produktas, galintis išgydyti beveik visas ligas. Tačiau ar tikrai jis toks naudingas?

Medus yra produktas, kurį gamina iš gėlių nektaro. Yra daugybė jo rūšių, pavyzdžiui, liepų, grikių, akacijų ir kt. Jos skiriasi skoniu, ir savybėmis, tačiau jas vienija nauda mūsų organizmui.

Taigi, kokia yra medaus nauda?

  • Pirma, reguliariai vartojant medų, jūsų oda taps švelni ir lygi, beveik kūdikio, nes medus yra itin stiprus natūralus drėkiklis, giliai maitinantis odą ir suteikiantis jai daugiau švytėjimo.
  • Be to, jis palengvina virškinimą ir padeda sumažinti skrandžio sutrikimus bei virškinimo sutrikimus.
  • Kartu medus padeda sumažinti kosulį ir malšina skausmą, ypač žiemos ir sezoninių alergijų metu.
  • Bet tai dar ne viskas! Jei norite pagerinti miegą, medus yra geriausias pasirinkimas, suvalgykite nedidelį šaukštelį prieš eidami miegoti ir jums bus garantuotas ramus ir visavertis .
  • Medus taip pat yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų lobynas, padedantis mums išlikti sveikiems ir gerai jaustis.
  • Jei mėgstate sportuoti, medus gali būti geriausias jūsų draugas. Jame gausu natūralių angliavandenių, jis suteiks jums energijos prieš treniruotę ir padės atsigauti po jos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą