Kas gi nemėgsta skanios, sultingos vištienos vakarienei? Šis receptas paprastas, tačiau rezultatas jus maloniai nustebins. Patiekalo paslaptis slypi pikantiškose citrinose, kuri vištienai suteikia neįtikėtino skonio ir sultingumo.
Ko jums reikės:
- 4 vištienos filė;
- 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus;
- 1 šaukštelio paprikos;
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 1 šaukštelio džiovintų česnakų;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 citrina;
- alyvuogių aliejaus.
Kaip paruošti:
- Sumaišykite prieskonius.
- Įtrinkite vištienos filė alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
- Supjaustykite citriną griežinėliais arba skiltelėmis.
- Citrinas sudėkite į kepimo indo dugną. Įberkite šiek tiek čiobrelių, jei jų turite.
- Ant viršaus sudėkite vištieną (visą arba supjaustytą porcijomis).
- Kepkite 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
- Išjunkite kaitrą, uždenkite kepimo indą folija ir palikite vištieną karštoje orkaitėje dar 10 minučių.
Patarimas:
- Kad vištiena būtų sodresnio skonio, valandą prieš kepimą ją galite marinuoti prieskoniuose ir alyvuogių aliejuje.
- Citrinas galite papildyti kitais citrusiniais vaisiais, pavyzdžiui, apelsinais arba greipfrutais.
- Taip pat vietoj citrinų galite naudoti apelsinus.
- Vištieną patiekite su mėgstamu garnyru: ryžiais, bulvėmis ar daržovėmis.