Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iki 2028 m. rinkoje pasirodys išmanieji telefonai su savaime išsilyginančiais ekranais

Donatas Varnas

Neseniai atliktoje svarbiausių technologijų prognozių metams apžvalgoje „CCS Insight” analitikai prognozavo, kad išmanieji telefonai su savaime atsinaujinančiais ekranais rinkoje gali tapti realybe iki 2028 metų. Ši ilgai laukta technologinė pažanga bus pasiekta išmaniųjų telefonų ekranų paviršių padengus specialia „nano danga”. Apie tai rašo CNBC.

Kaip tai veikia?

Įbrėžta ši danga išskiria medžiagą, kuri, sąveikaudama su oru, veiksmingai užpildo defektą. Taigi nedideli ekrano pažeidimai iš tikrųjų užgis savaime. Nors savaime išsilyginančių ekranų koncepcija nėra visiškai nauja, iki šiol ji buvo nepasiekiama komerciškai sėkmingiems išmaniųjų telefonų modeliams.

Anksčiau panašias technologijas tyrinėjo kelios technologijų milžinės.

  • 2013 m. LG pristatė išmanųjį telefoną „G Flex” su išlenktu ekranu ir „savaime išsilyginančiu” galiniu dangteliu, nors tiksli šio sprendimo mechanika nebuvo atskleista.
  • 2017 m. „Motorola” pateikė patento paraišką dėl ekrano, pagaminto iš „formos atminties polimero”, kuris gali savaime užsigydyti veikiamas karščio.

Kompanija „” taip pat turi patentą dėl sulankstomo „iPhone” su savaime išsilyginančiu ekranu.

Kodėl ši technologija vis dar neprieinama?

Pagrindinė šių koncepcijų plitimo kliūtis – būtinos didelės investicijos į mokslinius tyrimus ir technologinę plėtrą, taip pat veiksminga rinkodara, skatinanti tokių novatoriškų modelių diegimą.

Be to, tebėra svarbu šviesti vartotojus apie savaime išsilyginančios technologijos, kuri visų pirma skirta nedideliems kosmetiniams defektams, o ne dideliems pažeidimams šalinti, ribotumą.

Telefonai su savaime išgyjančiais ekranais

Ko dar galime tikėtis netolimoje ateityje?

Be savaime išsilyginančių ekranų prognozės, „CCS Insight” pateikė keletą kitų intriguojančių prognozių.

  • Vienoje iš jų teigiama, kad iki 2026 m. HTC pasitrauks iš virtualiosios realybės ausinių rinkos dėl padidėjusios konkurencijos su tokiais pramonės gigantais ”, „Sony” ir „Apple”. Taivano gamintojas, kuris kadaise buvo vienas pirmųjų tiek išmaniųjų telefonų, tiek virtualios realybės ausinių novatorių, gali nuspręsti parduoti savo intelektinę nuosavybę, susijusią su VR sektoriumi.
  • Įdiegus „”, kuri iš pradžių paskatino HTC verslą, gali paaiškėti, kad dėl bendrovės pozicijos kitoje kainų kategorijoje ji gali būti netvari ir galiausiai pralaimėti „Sony” ir „Meta” agresyvioms kainų strategijoms ir pelningiems ausinių pardavimams.
  • Kita verta dėmesio prognozė rodo, kad „Apple” žengs strateginį žingsnį siekdama dominuoti naudotų išmaniųjų telefonų rinkoje. Technologijų milžinė skatins klientus prekiauti savo prietaisais tiesiogiai su „Apple”, o ne kreiptis į trečiųjų šalių platformas.

Šios pastangos apims ir atnaujintų prietaisų kokybės gerinimą, kuris padės sumažinti elektroninių atliekų kiekį. Pasak „CCS Insight”, „iPhone” telefonai jau dabar sudaro apie 80 % organizuotos antrinės išmaniųjų telefonų rinkos.

Kadangi technologijų kraštovaizdis toliau vystosi, šios prognozės nušviečia galimus pokyčius ir naujoves išmaniųjų telefonų, virtualios realybės ir naudotų prietaisų perpardavimo pasaulyje. Tik laikas parodys, kurios iš šių prognozių išsipildys, tačiau jos neabejotinai leidžia pažvelgti į vartotojų technologijų ateitį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą