Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iki 2028 m. sulankstomi išmanieji telefonai gali užimti beveik 5 proc. rinkos

Donatas Varnas

Nuo 2019 m. prasidėjusios šiuolaikinės sulankstomų telefonų eros pradžios „Samsung“ ilgą laiką buvo pirmaujantis šio segmento prekės ženklas. Tačiau pastaruoju metu įvairių žaidėjų konkurencija stiprėja, ir bendrovė pamažu praranda savo rinkos dalį. Taigi 2024 m. I ketvirtį „“ sulankstomieji išmanieji aplenkė „Samsung“..

Sulankstomi išmanieji telefonai iki 2028 m. gali užimti beveik 5 proc. rinkos

Tyrimų bendrovės „TrendForce“ analitikai pastebi, kad „Samsung“ dalis sumažėjo nuo 60 % iki šiek tiek daugiau nei 50 %. Ir nors iki 2024 m. pabaigos sulankstomi išmanieji telefonai gali sudaryti tik apie 1,5 % pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos, iki 2028 m. šis skaičius gali gerokai išaugti. Nepaisant tokių iššūkių kaip didelės remonto išlaidos, ekspertai tikisi, kad iki 2028 m. šio tipo įrenginių skvarba rinkoje padidės iki 4,8 %. Ypač jei „“ pagaliau pristatys savo sulankstomą išmanųjį telefoną (entuziastai šio įvykio laukia jau ne vienus metus). Remiantis prognozėmis, 2024 m. sulankstomų telefonų siuntos pasieks 17,8 mln. vienetų.

Kaž sulankstomų telefonų rinkoje dominavusi „Samsung“ pastebėjo, kad jos dominavimas silpnėja, o kitų prekės ženklų konkurencija tik auga. Kaip jau minėta, iki -2024 m. „Samsung“ dalis sumažėjo iki maždaug 50 %, t. y. gerokai nusmuko nuo ankstesnės 60 % pozicijos.

Už šiuos rezultatus daugiausia atsakinga „Huawei“, kuri su savo „Pocket S“ padarė didelę pažangą sulankstomų išmaniųjų telefonų rinkoje ir užėmė 12 % rinkos dalį. Remdamasi šia dinamika, „Huawei“ 2024 m. pristatė atnaujintus 5G modelius, tokius kaip „Mate X5“ ir „Pocket 2“. Be to, vis dažniau pasigirsta gandų, kad bus pristatytas pirmasis pasaulyje trigubai sulankstomas išmanusis telefonas, ir jei tai įvyks šiais metais, „Huawei“ užimama rinkos dalis bus dar didesnė.

Sulankstomų telefonų rinka

Tuo tarpu kitos Kinijos bendrovės, tokios kaip „Xiaomi“, OPPO ir „vivo“, susidūrė su sunkumais plečiant savo sulankstomųjų telefonų pardavimus. Kita vertus, „Motorola“ pastebėjo didžiulį augimą su savo „Razr 40“ (jo apžvalgą galite rasti čia) ir „Razr 40 Ultra“ (ir jo apžvalgą galite rasti čia).

Tačiau, žinoma, „Samsung“ neketina pasiduoti – bendrovė siekia susigrąžinti rinkos lyderio pozicijas su būsimais „Fold6“ ir „Flip6“, kurie žada didesnį našumą ir patikimumą. Kompanija „Huawei“ taip pat kelia agresyvius tikslus sulankstomųjų planšetinių kompiuterių rinkoje ir planuoja savo portfelį papildyti biudžetiniu modeliu. Taip pat sklando gandai, kad „Apple“ gali įžengti į sulankstomų telefonų rinką kažkada iki 2027 m. „TrendForce“ analitikai pažymi, kad jei taip atsitiks, produktas gali sudrebinti segmentą.

Tuo tarpu „Counterpoint Research“ apskaičiavo, kad pasaulinė sulankstomų išmaniųjų telefonų rinka 2024 m. I ketvirtį išaugo 49 % – tai didžiausias augimo tempas per pastaruosius šešis ketvirčius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą