Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iki 2050 m. 1 mlrd. žmonių sirgs osteoartritu: tyrimo rezultatai

Mindaugas Bružas

Neseniai „The Lancet” žurnale buvo paskelbtas apie osteoartritą. Remiantis atliktais , manoma kad iki 2050 m. osteoartritu visame pasaulyje sirgs 1 mlrd. žmonių.

Todėl labai svarbu, kad rizikos grupės asmenys žinotų apie savo būklę, jos rizikos veiksnius, galinčius padėti užkirsti kelią progresavimui.

Tyrėjai teigia, kad šis tyrimas – tai įspėjamasis signalas medikų bendruomenei, vyriausybėms ir visuomenei, pabrėžiantis būtinybę kurti veiksmingas osteoartrito prevencijos ir gydymo strategijas.

Dabar bando kurti naujus osteoartrito diagnozavimo, gydymo ir reabilitacijos metodus. Mokslininkai pabrėžia, kad svarbu užkirsti kelią šiai ligai, laikantis sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo ir subalansuotos mitybos.

Sanarių liga

Kas yra osteoartritas?

Osteoartritas – tai degeneracinė sąnarių liga, pažeidžianti kaulų sąnarinių paviršių kremzlinį audinį, vėliau pažeidžianti visus sąnarį sudarančius audinius (kaulus, raiščius, sinoviją) ir palaipsniui sukelianti negrįžtamus sąnarių pokyčius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą