Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Intel Core” 14-oji karta: pasirodė naujų procesorių kainos, testai ir specifikacijos

Intel Core šeima / Intel nuotr.
Donatas Varnas

Naujieji gaminiai išlaikys tokias pačias kainas ir 13-osios kartos modeliai, tačiau skirtumai bus dideli. Spėjama, kad šįvakar bus pristatyti nauji 14-osios kartos „, kurie vadinami „Raptor Lake-Refresh”. Tinkle „nutekėjo” būsimo renginio skaidrės, kuriose atskleidžiamos tikslios specifikacijos, ir našumo lygis.

Taigi, visi naujieji produktai išlaikys tas pačias kainas kaip ir 13-osios kartos modeliai, tačiau nuo jų skirsis daugybe patobulinimų. Anksčiau buvo manoma, kad naujieji gaminiai pabrangs, tačiau nedaug. Be to, visų išvardytų procesorių bazinės sąnaudos bus vienodos – 125 vatai.

Naujų Intel Core procesorių pristatymas / Intel nuotr.
Naujų Intel Core procesorių pristatymas / Intel nuotr.

Be to, žurnalistai paskelbė keletą skaidrių su procesorių vidinių bandymų rezultatais atliekant kai kuriuos žaidimus ir darbo užduotis. Sprendžiant iš jų, flagmanas „Core i9-14900K” puikiai jaučiasi prieš savo pagrindinį konkurentą iš AMD „Ryzen 9 7950X3D”.

14-osios kartos procesorių „Intel Core” pardavimų pradžia – kitą dieną po oficialaus paskelbimo. Tuo pat metu „Zen 5” architektūra pagrįsti „AMD Ryzen 8000” procesoriai debiutuos tik m. pirmąjį ketvirtį. Kaip tikimasi, jie išlaikys branduolių skaičių (iki 16), gaus daugiau spartinančiosios atminties ir pasižymės 20-25 % našumo prieaugiu.

Intel Core 14 th procesorių našumas ir kainos / Intel nuotr.
Intel Core 14 th procesorių našumas ir kainos / Intel nuotr.

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą