Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Irigatorius: kodėl verta įtraukti į kasdienę burnos priežiūros rutiną?

Partnerio turinys

Dantų, dantenų ir visos burnos ertmės higiena šiandien yra savaime suprantamas dalykas, kurio nuo pat mažų dienų mokomi ir . Tačiau jei anksčiau pagrindinės šios rutinos priemonės buvo dvi – ir , tai šiandien turime ir daugiau papildomų dalykų: dantų siūlus, specialius šepetėlius tarpdančiams vieno danties šepetėlius, taip pat irigatorius. Štai pastarasis prietaisas labai sparčiai išpopuliarėjo ir daugelis jau nebeįsivaizduoja geros burnos ertmės priežiūros be irigatoriaus. Tad kodėl verta įsigyti irigatorių ir naudoti jį kasdien?

 

Dantų siūlo alternatyva

Dažnas įpratęs tarpdančių priežiūrai naudoti specialų tarpdančių siūlą. Tai labai puikus pasirinkimas, tačiau dantų šonuose esančiose kišenėlėse užsilikusių maisto likučių siūlas neišvalo, o irigatorius tai padaro be vargo. Tad tai labai didelis šio prietaiso pranašumas. Irigatorius pasiekia ir kitas sunkiai prieinamas vietas bei preciziškai jas išvalo. Tai bus puikus pasirinkimas ir turintiems itin siaurus tarpdančius, kurių siūlu būna kiek komplikuotas.

Tarpdančių švara yra labai svarbi, nes užsilikę maisto likučiai kaupiasi ir gali sukelti rimtų dantų bei dantenų problemų.

Gražūs, balti dantys naudojant irigatorių

Nedirgina dantenų

Štai ir dar vienas aspektas, kodėl irigatorius dvikovoje nugali tarpdančių siūlą. Naudojant siūlą neretai šiek tiek pažeidžiamos , jos dirginamos, o irigatorius nekelia jokio diskomforto. Šie prietaisai labai tinka net ir turintiems itin jautrias dantenas, taip pat linkusias į kraujavimą – irigatoriai valo labai švelniai, nekeldami diskomforto.

 

Paprastas naudojimas

Irigatoriai naudojami labai paprastai, jie veikia greitai, o tai reiškia, kad rytinę bei vakarinę dantų, dantenų priežiūros rutiną galėsite sutrumpinti ir sutaupyti šiek tiek laiko. Puiku ir tai, kad irigatoriai naudojami labai paprastai, jie tinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Tiesa, vaikams rinkitės vaikišką irigatorių.

 

Nešiojantiems breketus

Irigatoriai tiks ir nešiojantiems breketus, ir plokšteles ar kitus ortodontinius aparatus. Irigatoriai labai palengvina dantų, burnos ertmės higieną tokiais atvejais, ypač atsižvelgiant į tai, kad turint ortodontinius aparatus tinkama burnos higiena yra nepaprastai reikšminga.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą