Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išliks šviežios savaitę: 7 patarimai, kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežias braškes

Mindaugas Bružas

Jau visai greitai prasidės braškių sezonas. Jei laikysitės tam tikrų taisyklių, šviežios šaldytuve gali gulėti net savaitę. Dalijamės gudrybėmis, išlaikyti braškes kuo ilgiau.

Pasirinkite tinkamas braškes

Kad nusipirkus gulėtų kuo ilgiau, svarbu pasirinkti pačias šviežiausias braškes, kuriose nėra puvimo požymių. Jei dėžutėje yra tamsių, minkštų ar supuvusių uogų, jų nepirkite. Tai reiškia, kad jos jau laikomos ilgą laiką ir netrukus po įsigijimo suges.

Rūšiuokite

Nusipirkę braškių, atidžiai apžiūrėkite kiekvieną uogą. Išmeskite , turinčius pelėsių ar puvimo požymių. Tokios uogos greitai „užkrečia“ kaimynines. Taip pat nelaikykite braškių šalia kitų supuvusių daržovių ir vaisių.

Neplaukite braškių

Jokiu būdu neplaukite braškių iš anksto, kitaip jos sugers drėgmę ir kitą dieną surūgs.

Šviežios braškės

Išdžiovinkite prieš sandėliavimą

Jei pirkote jau šlapias braškes, aplipusias lašeliais, arba namines uogas sušlapino lietus, prieš dėdami į šaldytuvą jas nusausinkite. Norėdami tai padaryti, sudėkite uogas į indą sluoksniais kartu su popieriniais rankšluosčiais. Kuo plonesnis uogų sluoksnis, tuo ilgiau jos išlieka šviežios.

Tinkamai laikykite uogas

Šviežias braškes rekomenduojama laikyti plastikiniame maišelyje arba plastikiniame inde su dangteliu. Optimali ilgalaikiam laikymui yra 0-2°. Geriausia, kad uogos laikomos apatiniame daržovių ir vaisių skyriuje.

Užšaldykite braškes

Šaldiklyje braškės gali išsilaikyti mėnesius. Prieš šaldant nuimkite lapus, nuplaukite braškes ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada paskleiskite vienu sluoksniu ant lentos ir palikite per naktį šaldiklyje. Po to šaldytas uogas sudėkite į laikymo indą ir grąžinkite į šaldiklį. Taigi braškės nesulimpa į vieną gumulą.

Užšaldykite braškių tyrę

Braškes sumalkite trintuvu, tyrę sudėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užšaldykite šaldiklyje. Taigi atitirpinant uogos tikrai nesulips ir po atšildymo neišsiskleis. Iš masės bus galima nupjauti reikiamą kiekį ir dėti į pyragų įdarą ar arbatą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą