Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išmanieji telefonai su 200 MP ir su 100 MP kameromis: ar verta permokėti?

Donatas Varnas

Oficialiai pristačius „Xiaomi 12T Pro” telefoną, vartotojai turi galimybę įvertinti kamerą su 200 megapikselių matrica realiomis sąlygomis. Toliau pateikiami tokių kamerų privalumai ir trūkumai, taip pat palyginimas su 108 megapikselių jutiklį turinčiais įrenginiais.

Fotoaparato specifikacijos

Naujajame išmaniajame telefone naudojamas „” ISOCELL HP1 jutiklis, apie kurį buvo pranešta dar 2022 m. rugsėjo mėn. Nepaisant įspūdingo megapikselių skaičiaus, fizinis jutiklio dydis yra palyginti mažas – tik 1/1,22 colio. Kad tilptų toks elementų skaičius, kiekvieno pikselio dydis buvo sumažintas iki 0,64 mikronų.

Pastarasis parametras nėra labai svarbus, nes pagal nutylėjimą fotoaparatas veikia 12,5 megapikselio režimu. Šiuo atveju pikseliai sujungiami į 16 pikselių blokus naudojant pikselių suskaidymą, todėl galima dirbti su superpikseliais (2,56 μm). Tai leidžia gerokai padidinti jautrumą šviesai ir gauti geresnes nuotraukas esant prastam apšvietimui. Nustatymuose „Xiaomi 12T Pro” galite priverstinai nustatyti skiriamąją gebą. Galimi du režimai – 200 ir 50 megapikselių.

Fotografavimas raiška atveria plačias tolesnio nuotraukų redagavimo galimybes. Pavyzdžiui, galite iš bendros panoramos iškirpti dominančias sritis ir sukurti ištisines nuotraukas.

ISOCELL HP1

Tokias savybes turinčią matricą taip pat galima naudoti vietoj optinio priartinimo, nes ji gali padidinti vaizdą iki 5 kartų. Anksčiau kūrėjai šią technologiją jau sėkmingai įdiegė „Samsung S21” fotoaparate – 64 megapikselių jutiklis leido apsieiti be skaitmeninio priartinimo, priartinti vaizdą tik apkarpant kadrą.

ISOCELL HP1 jutiklio taip pat leidžia jį naudoti visaverčiams makro kadrams daryti, iš viso vaizdo iškerpant norimą dalį. Dabartiniame kūrimo etape šias manipuliacijas galima atlikti tik rankiniu režimu, o tai neabejotinai atbaidys potencialius pirkėjus. Tačiau jei kūrėjams pavyks sukurti patogią programinę įrangą tokioms operacijoms automatizuoti, tokie moduliai išsiskirs iš konkurentų.

Pikselių suskaidymas, kai naudojamos 16 pikselių grupės, gerokai padidina fotoaparato jautrumą šviesai, net lyginant su 108 megapikselių jutikliu (sujungiami 4 gretimi taškai). , padarytos su „Xiaomi 12T Pro”, atrodo pastebimai šviesesnės. Triukšmo kiekis taip pat pastebimai mažesnis. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad jutiklis nėra idealiai tinkamas fotografuoti naktį.

Pirmiau aprašytas 200 megapikselių fotoaparato universalumas taip pat yra trūkumas. Paprasti naudotojai fotografuodami paprastai naudoja automatinį režimą, kai užtenka paspausti vos vieną mygtuką. Tik nedaugelis nori skirti laiko galutiniam vaizdo apdorojimui arba tiesiog tyrinėti rankinių nustatymų galimybes.

Greičiausiai su tuo sutinka ir „Xiaomi” kūrėjai, nes didžiausios skiriamosios gebos režimas yra paslėptas gana giliai nustatymuose, o kelias į skyrių nėra akivaizdus. Pirmiausia reikia nueiti į kameros nustatymus, pasirinkti „Daugiau”, naujame meniu aktyvuoti „Ultra HD” režimą ir tik tada atsiras galimybė perjungti į 200 megapikselių režimą.

Dar vienas pastebimas trūkumas yra tas, kad pilnos raiškos nuotraukos užima daug daugiau vietos diske – viena nuotrauka apie 50 MB. Esant 12,5 megapikselio raiškai, nuotrauka užima tik 4-5 MB. Daugelis mobiliųjų prietaisų savininkų aktyviai išsaugo naujas nuotraukas, todėl greitai pritrūksta atminties.

Pagrindinis tokio jutiklio trūkumas yra tas, kad daugumai naudotojų tiesiog nereikia tokio didelio vaizdo detalumo fotoaparatų, kurie taip pat prastai veikia esant prastam apšvietimui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą