Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išsirinkti gerą ir skanų arbūzą yra tikras „menas”, tačiau kaip tai padaryti?

Mindaugas Bružas

– puikus metas arbūzams, tad jei dar nenusipirkote arbūzo, paskubėkite tai padaryti. Tačiau parduotuvėje verta jį teisingai išsirinkti, antraip arbūzas gali pasirodyti žalias ir neskanus.

Tikriausiai vienas didžiausių nusivylimų – parsinešti namo neprinokusį, neskanų arbūzą. Tačiau nesijaudinkite: to lengva išvengti, jei žinote kelis paprastus prinokusių ir sultingų arbūzų rodiklius.

Išsirinkti prinokųsį arbūzą yra tikras menas

Kaip išsirinkti gerą arbūzą?

Pirmasis būdas įsitikinti, kad tikrai prinokęs, – atkreipti dėmesį į jo odelės spalvą. Turėtumėte rinktis arbūzą su ryškiu, nuosekliu dryžių raštu. Žalios dalys turėtų būti sodrios tamsios spalvos, o šviesios – šviesiai geltonos.

Be to, rinkitės uogas, kurios atrodo blankesnės, nes per daug blizgantys arbūzai gali būti neprinokę. Toliau ieškokite lauko dėmių ant odelės. Ši matinė dalis rodo, kad nokdama gulėjo ant žemės. Paprastai turėtų būti kreminės geltonos ar net beveik oranžinės spalvos.

Jei spalva balta arba šviesiai geltona, geriau rinktis kitą arbūzą.

Kitas dalykas, kurį reikia padaryti renkantis arbūzą, yra apžiūrėti jo kotą. Pakankamai laiko sunokusios stiebas turėtų būti sausas, geltonai rudos spalvos. Jei kotelis išlieka žalias, tai gali reikšti, kad uogai trūksta skonio ir saldumo.

Tikriausiai jau žinote apie kitą būdą, tačiau jis išlieka itin veiksmingas – palieskite vaisių ir įsiklausykite į garsą. Jei garsas gilus ir tuščiaviduris, vadinasi, arbūze yra daug vandens, t. y. jis prinokęs. Jei garsas tankus, žievė per stora – uoga dar neprinokusi.

Be to, jei išsirinksite sunkiausią arbūzą, turėsite daugiau šansų „pataikyti”. Atkreipkite dėmesį į formą: jei jis apvalus ir vienodas, tikėtina, kad bus skanesnis. Kita vertus, ovalūs vaisiai yra vandeningi ir ne tokie saldūs.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą