Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įstatymų leidybos lygmeniu: kodėl „Kinder Surprise“ uždraustas JAV?

Mindaugas Bružas

„Kinder Surprise“ iš tikrųjų yra uždrausta JAV. Nepaisant to, kad vaikai visame pasaulyje dievina šį šokoladą su žaisliuku viduje, Amerikos parduotuvių lentynose jo nerasite. Be to, į JAV beveik neįmanoma importuoti šokoladinių kiaušinių.

Kodėl „Kinder Surprise” uždrausta JAV?

Taip yra todėl, kad „Kinder Surprise” kiaušiniai pažeidžia federalinį maisto saugos įstatymą, vadinamą Maisto, vaistų ir kosmetikos įstatymu (FPLC). Pagal šį įstatymą produktuose neturi būti „ne maisto medžiagų”. „Kinder Surprise” atveju tai yra šokolado apvalkale paslėptas žaislas.

„Kinder Surprise“ – tai šokoladinis kiaušinis su siurprizu, kurio viduje yra žaislas. Prekių ženklas priklauso Italijos bendrovei „Ferrero”.

Manoma, kad „Kinder Surprise” kiaušinio maistinis lukštas nėra pakankama viduje esantiems daiktams. Todėl šis gaminys laikomas potencialiai pavojingu vaikams, ypač jaunesniems nei trejų metų amžiaus. Dėl užspringimo pavojaus „Kinder Surprise” buvo uždraustas Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo 1974 m., kai buvo pradėtas gaminti.

Kodėl „Kinder Surprise“ uždraustas JAV

tai, kad kaimyninėse šalyse, pavyzdžiui, Kanadoje ir Meksikoje, „Kinder Surprise“ yra legalūs, tačiau jų negalima importuoti į JAV. Pavyzdžiui, iš Kanados į Jungtines Valstijas grįžusi pora buvo nubausta 12 000 JAV dolerių bauda už tai, kad bandė į šalį įvežti 10 kiaušinių savo mokyklinio amžiaus vaikams.

Nors tokios griežtos bausmės taikomos retai, dažniausiai muitinės pareigūnai tiesiog konfiskuoja. Pavyzdžiui, kartą muitinėje buvo sučiuptas kontrabandininkas, kuris reguliariai per sieną gabeno „Kinder Surprises” kiaušinius.

Jam netgi buvo leista įvažiuoti į šalį su žaislais kiaušinių viduje. Tačiau muitininkai privertė vyrą suvalgyti visus 20 šokoladinių kiaušinių.

2018 m. „Ferrero” nusprendė užkariauti Amerikos rinką ir pristatė kiaušinių rūšį „Kinder Joy”. Šį skanėstą taip pat sudaro dvi dalys: viena yra valgoma, saldi, o kita – žaislas. Tačiau „Kinder Joy” atveju žaislas yra atskiras (o ne šokolado lukštuose), o šokoladas yra kremo, o ne vientiso šokolado pavidalo. To pakako, kad būtų apeitas šis .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą