Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išvardyti kenksmingiausi maisto produktai, kuriu nereikėtų vartoti po 40 metų

Sandra Alšauskienė

Kai amžiaus riba peržengia 40 metų ribą, atsiranda įvairių sveikatos problemų, kurių anksčiau, atrodo, nebuvo. Kai kurie žmonės pastebi, kad jiems dažniau ima skaudėti sąnarius, o kitiems sunkiau tuos kelis papildomus kilogramus. Tačiau ekspertai teigia, kad senėjimui svarbų vaidmenį atlieka tai, ką valgome.

Pavyzdžiui, norėdami „sulėtinti” laiką, sulaukę 40 metų, turėtumėte iš savo mitybos raciono išbraukti tam tikrus maisto produktus.

Pirmiausia turėtumėte atsisakyti tirpios kavos su grietinėle. Ekspertų teigimu, tokiame gėrime yra natrio aliumosilikato, kurio dedama ir į skalbimo priemones, kad produktas nesugestų. Nustatyta, kad ši medžiaga dirgina odą, akis ir kvėpavimo takus. Be to, tokioje kavoje yra hidrinto augalinio aliejaus, kuris didina sočiųjų riebalų kiekį kraujyje, o tai kenkia širdžiai.

Dar vienas amžiaus priešas – gazuoti , kurių reguliarus vartojimas siejamas su širdies ligomis. Be to, tokie gėrimai 75 % padidina podagros riziką.

Dar vienas skanėstas, kurio geriau vengti, yra dietiniai batonėliai. Patys savaime jie nėra kenksmingi, tačiau daugumoje jų yra daug nereikalingų sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, dirbtinių saldiklių ir palmių aliejaus, perspėjo mitybos specialistai.

Be to, verta atsisakyti vaisių sulčių dėl didelio gliukozės kiekio jose. Mokslininkų teigimu, ji yra viena iš pagrindinių pilvo riebalų, galinčių sukelti medžiagų apykaitos ligas, susidarymo priežasčių.

Kiti nesveiki maisto produktai yra bandelės ir keksiukai dėl didelio cukraus kiekio, šoninė ir dešrelės dėl kancerogeninių nitratų kiekio, didelis kiekis sviesto, taip pat balta ir makaronai, kuriuose trūksta sveikųjų skaidulų.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą