Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Italija uždraudė naudoti OpenAI ChatGPT dirbtinio intelekto pokalbių robotą

Mindaugas Bružas

Amerikos bendrovė „” ir jos dirbtinio intelekto pokalbių ” buvo apkaltintas privatumo įstatymų pažeidimu, įskaitant asmens duomenų rinkimą. Dabar vienos iš ES šalių reguliuotojai nusprendė uždrausti savo teritorijoje naudoti neuroninius tinklus.

Kas ir kodėl uždraudė naudoti ChatGPT?

Mes kalbame apie Italiją. Ten nacionalinė duomenų apsaugos reguliuotoja nurodė uždrausti ChatGPT dirbtinio intelekto pokalbių robotą, apkaltindama OpenAI kūrėjus „neteisėtu asmens duomenų rinkimu“. Jis įsakė kūrėjams nedelsiant nustoti rinkti informaciją iš Italijos vartotojų, kol bendrovė nepakeis savo požiūrio į šią problemą.

Šalies duomenų apsaugos institucija išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad bendrovė neturi teisinio pagrindo rinkti asmeninę informaciją ir kad OpenAI neturi jokio mechanizmo, kuris neleistų nepilnamečiams vartotojams naudotis jos paslauga, kuri tariamai „atskleidžia įvairius duomenis, o tai visiškai absoliučiai neatitinka jų išsivystymo ir savimonės lygio “.

Tai ne pirmas kartas, kai Italijos duomenų apsaugos tarnyba imasi tokių priemonių prieš AI pokalbių robotus. Reguliuotojas anksčiau uždraudė pokalbių robotą Replika.ai vasario mėn. Replika atkreipė dėmesį dėl pernelyg atvirų pokalbių su vartotojais, kurie vadinami „erotiniais vaidmenų žaidimais“. Neseniai bendrovė užblokavo šią galimybę, o tai sukėlė nepasitenkinimo bangą.

„OpenAI“ įmonei tikriausiai užtruks šiek tiek laiko, kol bus įvykdytas nurodymas sustabdyti Italijos vartotojų duomenų apdorojimą. Italijos institucija teigia, kad bendrovė per 20 dienų turi pranešti, kokių veiksmų ji ėmėsi, kad atitiktų reguliavimo institucijos reikalavimus, o to nepadarius jai gresia iki 20 mln. eurų (arba 4 proc. metinės pasaulinės apyvartos).

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą