Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įvardintos 4 situacijos, kai geriau kompiuterį paleisti iš naujo, o ne jį išjungti ir įjungti

Mindaugas Bružas

Išjungti ar iš naujo paleisti kompiuterį? Įvairiose situacijose turėtumėte pasirinkti optimalų sprendimą. Pastebėtina, kad dauguma vartotojų išvis neišjungia kompiuterio. Sistema pereina į budėjimo arba miego režimą. Tačiau šis metodas gali sukelti duomenų praradimą.

Kada reikia išjungti kompiuterį?

Kompiuterio išjungimo procesas šiek tiek skiriasi nuo perkrovimo, nors apskritai jie yra panašūs. Turėtumėte išjungti kompiuterį, jei neketinate dirbti toliau. Ir tai logiška, kai baigiasi darbo diena – išjunkite sistemą.

Pagrindinė problema yra ta, kad miego režimu aparatas yra jautresnis įtampos kritimui, ypač jei nėra įtampos stabilizatoriaus (UPS).

Įdomus faktas. Pradedant nuo 8, išjungus kompiuterį sukuriamas specialus gilaus miego , kuris dalyvauja greito sistemos paleidimo procese. O kompiuterio paleidimas iš naujo leidžia atsikratyti nereikalingų šiukšlių, išvalo RAM ir visų procesų talpyklą.

Beje, dėl šių priežasčių, įdiegus įvairius atnaujinimus ar programas, kompiuterį reikia paleisti iš naujo. Bet ką daryti su „Mac“, nes ši sistema skiriasi nuo „Windows“? „” apvalkalas priklauso Unix šeimai, todėl abu procesai (perkrovimas ir išjungimas) čia veiks vienodai. Tai reiškia, kad abiem atvejais sistema išvaloma nuo šiukšlių ir duomenų talpyklos.

Macbook kompiuteris

Kada kompiuterį paleisti iš naujo?

Ekspertai rekomenduoja iš naujo paleisti sistemą maždaug kartą per 2–3 dienas. To visiškai pakanka norint atlaisvinti vietos diske ir ištrinti laikinuosius failus.

Tačiau tokiais atvejais reikia paleisti iš  naujo:

1. Atnaujinimų diegimas  – sistema prašo paleisti kompiuterį iš naujo. Faktas yra tas, kad laikinieji failai išlieka, todėl geriau nedelsiant paleisti iš naujo, kad pradėtų tinkamai veikti.

2. Po antivirusinės patikros  – perkrovimas leis ištrinti talpyklos perteklių, o pati antivirusinė patikrins sistemos veikimą.

3. Jei kompiuteryje vykdėte sudėtingas programas  – pavyzdžiui, visą dieną dirbote „“ ir kituose grafiniuose redaktoriuose. Jie užkemša RAM ir daug talpyklos, todėl paleidimas iš naujo nepakenks.

4. Sistemai pagreitinti – kartais kompiuteris pradeda veikti lėtai. Problema kyla dėl senų OS su nepakankamu RAM. Tai galima išvalyti naudojant specialias programas, tačiau geriau iš naujo paleisti kompiuterį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą